Doğalgaz tüpleri! Facianın eşiğinden dönüldü

Cide ilçesinde doğalgaz tüpleri taşıyan tırın dorsesinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. İhtimal bir facia önlendi.

  • 882
Doğalgaz tüpleri! Facianın eşiğinden dönüldü

Edinilen bilgiye göre, Kastamonu’nun Cide ilçesinde bulunan ve ilçeye doğalgaz verilen tesise gelen, sıvılaştırılmış doğalgaz yüklü tüplerin bulunduğu tırın dorsesinde yangın çıktı.

Tesis içerisinde çıkan yangını gören görevliler durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

Doğalgaz tüpleri! Facianın eşiğinden dönüldü

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile yangın kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının dorsedeki balataların ısınması neticesinde çıkmış olabileceği değerlendirilirken, ekipler tarafından inceleme başlatıldı.

Olay yerine gelerek ekiplerden bilgi alan Cide Belediye Başkanı Mehmet Eşref Mutlu, "Kastamonu’dan Cide ilçesine gelirken yaklaşık 10 kilometrelik bir yokuş bulunuyor. Muhtemelen yokuşu inerken tankın balataları tutuştu. Tesiste şu anda bir sıkıntı yok. İtfaiye ekiplerimiz de yanan tanka hızlı bir şekilde müdahalede bulundular. Herhangi bir sorun yok şu anda. Doğalgazda bir sıkıntı yok." dedi.