Doğanyurt'ta tatbikat

Doğanyurt İlçe Devlet Hastanesinde, Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatı gerçekleştirildi.

  • 1158
Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Doğanyurt'ta tatbikat

Kastamonu'nun Doğanyurt ilçesinde Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikatta, afet ve acil durumlara ilişkin riskleri önleme ve azaltma, afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı kılma, tüm sağlık tesislerinde olumsuz durumlara karşı hazırlıklı olma amaçlandı.

Doğanyurt İlçe Devlet Hastanesinde gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği; Saat 12.00'de Doğanyurt-İnebolu yolu arasında bulunan Kayran köyünde Abicim Turizm servis aracının devrilmesi sonucunda meydana gelen kazada, şöfor ve yolculardan toplam 5 kişi 112 ambulansı ile hastaneye getirildi. Kaza haberinin duyulması ile birlikte online iletişim platformu vasıtasıyla olay yeri ekibi ile iletişime geçilerek bilgi alındı ve Hastane Afet Planı (HAP) Başkanı talimatları ile operasyon şefi organizasyonunda tüm personel göreve çağırıldı. Acil durum dışında hasta alımı durduruldu, mevcut hastaların tahliyesi sağlandı, basın alanı, personel toplanma alanı, triaj alanı, yeşil alan, sarı alan ve kırmızı alanlar belirlenerek hazır hale getirildi. Güvenlik tedbirleri gereğince hasta yakınları güvenlik görevlileri tarafından uygun şekilde yönlendirilerek, alınan tedbirler kapsamında tüm birimler soğukkanlı bir şekilde olaylara müdahale edecek biçimde konumlandı.

Çok kısa bir sürede olay yerinde hazır bulunularak gerekli ve doğru bilgiler temin edilip güvenlik önlemleri alındı. Hastalara gerekli tedaviler uygulanıp bazı hastaların sevki uygun görüldü. Yaşanan acil durum sonrası kademeli olarak olağan çalışma düzenine dönülüp yeşil kod verildi.

Olumsuz durumlara karşı hazır olunması amaçlanan Hastane Afet Planı (HAP) tatbikatına, hastanede görevli personeller katıldı.