Dünya Tüketiciler Günü etkinliklerle kutlandı

Dünya Tüketiciler Günü Kastamonu Üniversitesi'nde yapılan etkinliklerle kutlandı.

  • 382
Dünya Tüketiciler Günü etkinliklerle kutlandı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Valiliği Ticaret İl Müdürlüğünce düzenlenen 15 Mart Dünya Tüketiciler günü etkinlikleri kapsamında Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencileri ve akademik personeline İl Müdürü Sefa Özata tarafından “Bilinçli Tüketici” Konulu eğitim semineri verildi.

Seminere; Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz ve kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, Kastamonu Belediyesi Tüketici Zabıta Amirliği personelleri, Akademik personeller ile üniversite öğrencileri katıldı. Seminerde öğrencilerce hazırlanan skeçler izlendi, öğrencilere sponsor firmalar tarafından verilen hediyelerin çekilişi yapıldı.

Seminer hakkında açıklama yapan İl Müdürü Sefa Özata; "Dünya Tüketiciler günü etkinlikleri kapsamında Kastamonu Üniversitesi Rektörlüğü ve İl Müdürlüğümüzün ortaklaşa düzenlediği seminerde, hızla gelişen ticaret sisteminde  tüketim özendiriliyor. Tüketiciler bu süreç içerisinde çok çeşitli şekillerde mağduriyet yaşıyorlar. Öğrencilerimizin okulları bittiğinde burada edindikleri bilgileri çevrelerine bile anlatmaları halinde bilgi zinciri genişleyecektir ve mağduriyetler azalacaktır. Bu seminerin yapılmasından dolayı memnuniyetimi belirtmek isterim. Bizlere sponsor olan firmalarımız ve Üniversite Girişimcilik Topluluğu ve Dr. Öğretim Görevlisi Tahir Benli hocamıza ve tüm katılımcılara teşekkür ederim" dedi.