Eğitim Bir Sen'li kadınlar kahvaltıda buluştu

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Eğitim-Bir-Sen Kastamonu Şubesi, kadın üyelerine kahvaltı programı düzenledi.

  • 720
Eğitim Bir Sen'li kadınlar kahvaltıda buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim Bir Sen Kastamonu Şubesinin hizmet binasında gerçekleşen etkinliğe, hem merkez ilçe hem de yakın ilçelerden üyeler katıldı.

Eğitim Bir Sen Kastamonu Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu; "Başta kadın üyelerimiz olmak üzere bütün kadınların Dünya Kadınları Gününü tebrik ediyorum. Bizim için, sendikal mücadelede kadınlar sadece bir ayrım, farkındalık oluşturalacak kesim oralar görülmez. Aksine ileri bir medeniyet için kadın öncüldür. Kadının rolu, hakkı ve konumu her daim korunmalıdır. Sendikamız ilk kurulduğu günden itibaren gücünü örgütlülüğünden almıştır. Örgütlü olabilmek için kadının teşkilanması; kadının gücünü kullanması örgütün vazgeçilmezidir. Kadının olması teşkilatın kinetik bir enerjisi olmasını sağlamıştır. Eğitim çalışanları içerisinde kadın çalışanlarımız çokça vardır. Genel Merkezimizde geçtiğimiz Cuma günü 'Kadın Öğretmenlerin Çalışma Hayatı: Tespitler ve Öneriler' raporunu yayınladı. Kadının medeniyetimizdeki, örfümüzdeki yerini ve kutsallığını koruyarak emek ve iş dünyasındaki haklarını savunuyoruz." dedi.

"Büyük hedefler güçlü kadınlarla gerçekleşir"

"İnsan hak ve onurunun olmadığı yerde kadın hakkı da erkek hakkı da olamaz. Geleneksel işleyişiyle köklü ve güçlü olan toplum yapımız, ilke ve temelleriyle aile hayatımız imha edilerek çökertilmek, nesiller yok edilmek istenmektedir. Bu akım, kişi ve kurumlar, kadın dostu değil, doğrudan insanlık düşmanıdır."

"Aileye dayanmayan bir toplum ayakta kalamaz"

"Yöneticiler ‘İstanbul Sözleşmesi’ üzerine oluşan haklı kaygılara daha fazla duyarlı olmalıdır. Modernizmin ve çalışma hayatının getirdiği stres ve sıkıntıların çözüm yolları, medeniyet birikimimizde vardır.

Eğitim Bir Sen olarak, güçlü toplumun sağlam aile, sağlam ailenin bilinçli kadınla inşa edileceği inancıyla, geleneksel yapının, yeni realitelerin ışığında yorumlanarak, hayatın doğasına en uygun çözümlerin aranıp bulunması gerektiğini öneriyoruz. Ama bunun yolu asla aileyi dağıtmak, insanı aileden koparmak olmamalıdır. Topyekûn bir hamle ve hareketle dünyaya örnek olacak tarzda bir kadın erkek anlayışı ve yeniden bir aile modeli ortaya koymalıyız, koyabiliriz. Bilinmelidir ki, bu kale yıkılırsa, varlığımızı tehdit eden hiçbir tehlikeye karşı korunamayız. Bu değeri kaybedersek sonsuz bir değersizliğin uçurumunda savrulmak kaderimiz olur.

Kadınlarımızın iş hayatında daha uygun bir çalışma ortamına kavuşmaları için sendikal mücadele çok önemlidir. Büyük hedefler, güçlü kadınlarla gerçekleşir fehvasınca ülkemizdeki ve yurt dışındaki kadın örgütleriyle iş birliği, hedef ve proje ortaklığı yaparak vizyonumuzu ortaya koyduk. Haklılığımızdan kaynaklanan, örgütlülüğümüzle daha etkin olan gücümüz ve birikimimizle, nerede olursa olsun, kadınlara yapılan haksızlıkların karşısında olduk. Bu hassasiyetle 28 Şubat’ta ideolojik ayrımcılıkla ötelenen kadının kimlik ve kişiliğinden taviz vermeden yasakların zindanından çıkmasını sağladık. Terör şebekeleri tarafından çocukları kandırılıp dağa kaçırılan annelerin özlemlerine ortak olduk."

Kadınların iç huzuru iş huzurunu da beraberinde getirmiştir"

"Millet olarak birlik ve beraberliğimizi, dayanışmamızı daha da güçlendirmemiz gereken bir dönemde, bu Dünya Kadınlar Günü’nün kadınlarımızın ve tüm dünya kadınlarının sorunlarının çözümü için yeni bir başlangıç olmasını temenni ediyoruz."

Kahvaltı programında kadın üyeler de Şube Başkanı Orhan Sancaktaroğlu'na sorular yönettiler ve isteklerini bildirdiler.

Kadın üyelere yönelik programların diğer ilçelerde de gerçekleştirildiği öğrenildi.