Eğitim-İş, 10. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı

Eğitim-İş Kastamonu Şubesi, 10. Kuruluş Yıldönümünü çeşitli etkinliklerle kutladı.

  • 478
Eğitim-İş, 10. Kuruluş Yıldönümünü Kutladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal ile sendikaya bağlı üyeler, Şehit Şerife Bacı ve Atatürk Anıtına çelenk sundu. Ardından Eğitim-İş Kastamonu Şubesinde verilen kokteyle katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Eğitim-İş Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Tevfik Bal, Eğitim-İş Sendikasının 10. kuruluş yıldönümünü kutladıklarını belirterek, “Kuruluşumuzun 10. yılında güçlüyüz, gururluyuz” dedi.

Eğitim-İş olarak, Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratik ve ulusal eğitim değerlerini korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için mücadele etmek üzere çıktıkları yolda 10 yılı geride bıraktıklarını ifade eden Bal, şunları söyledi:

“17 Ekim 2005 tarihinde kurulan Eğitim-İş, 10 yıllık sürede; eğitim çalışanlarının, tüm emekçilerin, günden güne yoksullaşan halkımızın ve karanlığa sürüklenen ülkemizin umudu haline gelmiştir. 17 Ekim 2005'ten bugüne emeğimiz ve geleceğimiz için canımız pahasına mücadele ettik. Eğitim-İş'in kuruluş gerekçelerinden birisi de, yetkin olmayan kadroların eline terk edilen eğitim siyasetinin yarattığı yıkımı en aza indirmek, eğitim çalışanlarım içine düştükleri karamsarlıktan çıkarmaktır. Sendikamızın bu arayış üzerinde yükselen hukuk mücadelesi, soluksuz ortaya koyduğu başardı çalışmalarla kamuoyunun büyük takdirini toplamıştır. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da emeğimize ve ülkemize yönelik her saldın, karşısında sarsılmaz bir kale gibi Eğitim-İş’i bulacaktır.”

Konuşmanın ardından Bal, emekli olan sendika üyesi İslam Bezcioğlu’na plaket verdi.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)