Ekmekci, iki toplantıyı değerlendirdi

AK Parti Milletvekili Ekmekci, düzenlemiş olduğu iki toplantıyı değerlendirdi.

  • 911
Ekmekci, iki toplantıyı değerlendirdi

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, Pazartesi günü düzenlediği iki toplantı hakkında değerlendirmede bulundu.

"İlk toplantımızı kamu kurumları, üniversite ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile AFAD Kastamonu Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirdik." diyen Ekmekci, "Özel eğitime gereksinim duyan öğrencilerimizin aldıkları eğitimin kalitesini daha da artırmak ve karşılaşılan güncel sorunlara çözüm üretmek amacıyla şehrimizde bir çalıştay düzenleyeceğiz. Gerek meslek yaşamım gerekse de siyaset yaşamım boyunca özel bireylerimizin gerek ailelerinde gerekse eğitim kurumlarındaki durumlarını hep yakından anlamaya özen gösterdim.

Pazartesi günü çalıştayımızın en kapsamlı ve doğru şekilde gerçekleşebilmesi için hazırlık toplantısı düzenledik. Farklı kurum ve kuruluşlardan uzmanlarla ilk safha çalışmamızı yaptık ve öneri dosyalarımızı hazırlamaya başladık. Çalıştay sonrası yol haritamızı da güncelleyeceğiz. Kastamonu’nun bu alanda diğer illere model bir çalışmaya imza atacağından şüphemiz yok. Ekibimizde yer alan tüm uzmanlarımıza gösterecekleri gayretten dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Akşam ise gastronomi konulu toplantı zincirinin ikincisini gerçekleştirdiklerini belirten Ekmekci, "İlk toplantımızda yöresel yemek işletmelerimizin temsilcileri ile çıkarmış olduğumuz raporu kamu kurum temsilcileri ile masaya yatırdık. Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Alptekin Sökmen, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sayın Alev Sökmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sayın Fahrettin Şenoğlu, KUZKA Şehir Tanıtımı ve Markalaşma Birim Başkanı Sayın Serkan Doğru ve İl Özel İdaresi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Sayın Tuncay Sönmezışık değerli bilgilerini yöresel yemek işletmelerimizin temsilcileri ile paylaştılar. Kıymetli katkıları için her birine teşekkür ediyorum. Toplantımızda önemli kararlar noktasında görüş birliğinde bulunuldu. Bunlardan biri olan 'gastronomi festivali' için önemli bir irade oluştu. Sonbahar mevsiminde çeşitli paydaşların katılımı ile umut ediyorum çok güzel ve sürdürülür bir gastronomi etkinliğine imza atacağız. Yöresel yemek işletmelerimizin temsilcilerine mutfak kültürümüze sahip çıkmak için gösterdikleri büyük gayret ve irade için ayrıca teşekkür ediyorum.

İstişare ve imece ile farklı alanlarda çok önemli hedefler doğrultusunda ilerliyoruz. Her kapı ayrı bir kapının anahtarını bize sunuyor. Kastamonu’yu Türkiye Yüzyılı’nın yıldız illerinden biri yapacağız. Birlikte başaracağız." ifadelerini kullandı.