Ekmekci, 'Taşmektep'in yanındayım'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Ekmekci, Taşmektep'i ziyaret ederek, 'Her zaman yanındayım.' dedi.

  • 1738
Ekmekci, 'Taşmektep'in yanındayım'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Fatma Serap Ekmekci, tarihi bir buçuk asır önceye uzanan, dönemin usta ve zanaatkarlarının yetiştirildiği Mekteb-i Sanayi’nin ruhunu devam ettiren, ilimizin tarihi eğitim ve öğretim kurumu Taşmektep MTAL'yi ziyaret etti.

Öğretmen ve öğrencilerle görüşen Ekmekci, "Okulumuzun tüm bileşenleri ile eğitim ve öğretim çıtasını her geçen gün daha da yukarı koymak için gayret gösterdiğini sevinerek takip ediyoruz. Taşmektep Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, müfredat kapsamında gösterdiği işlev yanı sıra ülkemizdeki emsal kurumlara örnek olacak çalışmaları da başarı ile yürütüyor." dedi.

Ekmekci, 'Taşmektep'in yanındayım'

"OKULUMUZU DESTEKLEMEYE DAVET EDİYORUM"

Milletvekili Ekmekci, "Okulumuzda faaliyette olan 'Egzoz Emisyon Ölçümü İstasyonu', TSE belgeli yetkili olarak ülkemizde okul bünyesinde açılan 2. egzoz emisyon ölçüm istasyonudur. Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı'nda böylesi bir öncülüğe imza attığı için okulumuzu kalbi duygularımla kutluyorum. İstasyonda kamu ve özel tüm araçların egzoz emisyonu yapılmaktadır. Yine aynı alanda oto lastik değişimi işlemleri de yapılmaktadır. Kamu kurumları başta olmak üzere vatandaşlarımızı bu alanda okulumuzu desteklemeye davet ediyorum." diye konuştu.

"İLİMİZE TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ KAZANDIRDI"

Ekmekci, "Son beş yıldır TEKNOFEST Liselerarası Elektrikli Araç Yarışması’na katılan okulumuz, geçtiğimiz yıl ivmelenme kategorisinde Türkiye birinciliğini kazanarak ilimizi sevince boğdu. 2024 yılı elektrikli araç ekibi TEKNOFEST yarışmaları için çalışmaya başladı, tüm desteğimle yanlarında olacağım. Okulumuz namına bir diğer sevindirici gelişme ise Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanı'nda 26 çeşit ahşap oyuncak üretimini yapmasıdır. 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılında 155 bin takım ahşap oyuncak Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi okullarına dağıtılmak üzere üretilmiş ve Bakanlığa teslim edilmiştir. Okulumuzun tüm paydaşlarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum ve elimden gelen destekle omuz başlarında duracağımın altını çiziyorum." diye konuştu.