"Hayata Sarıl" projesi ile hayata sarılacaklar

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın programı kapsamında desteklenecek "Hayata Sarıl" projesi ile Kastamonu'da dezavantajlı gruplar hayata sarılacak.

  • 799
&quotHayata Sarıl" projesi ile hayata sarılacaklar
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan 1 milyon 200 bin TL bütçeli “Hayata Sarıl” projesiyle, dezavantajlı kesimlerin istihdama katılımını kolaylaştırmak, sosyal girişim kapasitelerini artırmak, sosyal yardım alan kesimlerin gelir düzeyini ile yaşam standartlarını yükseltmek ve sosyal sorumluluk faaliyetlerinin uyumlaştırılması hedefleniyor.

Projenin sözleşmesi Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA)’nda düzenlenen imza töreninde Genel Sekreter Dr. Serkan Genç ile İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Yüksel Kutlu tarafından imzalandı.

Proje dezavantajlı gruplara meslek sahibi olma ve istihdam imkanı sağlıyor

Sosyal Gelişmenin Desteklenmesi Programı (SOGEP) kapsamında desteklenmeye hak kazanan “Hayata Sarıl” projesi hakkında bilgiler veren KUZKA Genel Sekreteri Dr. Serkan Genç, projenin dezavantajlı bölgelerimizin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşmeye destek olmak amacıyla uygulanmakta olan SOGEP kapsamında desteklenmeye hak kazandığını kaydetti. Dr. Genç, “Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerimizden SOGEP kapsamında toplam dört proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın desteklerinden yararlanma hakkı elde etti. Kastamonu’da dezavantajlı gruplara yönelik uygulanacak 1 milyon 200 bin TL bütçeli “Hayata Sarıl” projesine de bu kapsamda, Ajansımız Bakanlığımız tarafından sunulan toplam 1 milyon 80 bin TL destek sağlayacak. 18 aylık uygulama süresine sahip proje, toplumda madde bağımlılığından kurtulmuş veya tedavi süreci devam edenler ile intihara teşebbüs etmiş kişilerin rehabilite edilerek, meslek sahibi olmalarını ve istihdamını sağlamayı hedefliyor. Proje kapsamında öncelikle bu bireylere yönelik pasta yapımı ve sunumu, tekstil ve modelistlik, grafik-tasarım ve fotoğrafçılık kursları açılacak. Bu kurslarda üretilen ürünler kurulacak bir dernek üzerinden satılacak. Kurslara katılanlara verilecek danışmanlık hizmeti ile alanlarına uygun istihdamları sağlanacak. Ayrıca istihdam alanlarının araştırılması, iş bağlantılarının kurulması, ürün satış aşamalarının takibi ve işe yerleştirme süreçlerinin takibi amacıyla uzman hizmetinden yararlanılacak” şeklinde konuştu.

Proje önemli imkanlar sunuyor

Projenin imza töreninde konuşan Kastamonu İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Yüksel Kutlu ise “Hayata Sarıl” projesinin dezavantajlı kesimlerin topluma kazandırılması için önemli bir fırsat sunduğunu belirterek, hayırlı olması temennisinde bulundu. Dr. Kutlu, “Hayata Sarıl” projesi adından da anlaşılacağı üzere dezavantajlı grupların hayata bağlanmalarına yönelik imkanlar sunuyor. Dört başlık altında sunulan imkanlara baktığımızda istihdam, sosyal girişim, yaşam standartlarının yükseltilmesi ve sosyal sorumluluk gibi önemli konular yer almaktadır. 18 aylık süre içinde inşallah dezavantajlı kesimlerimizin eldeki imkanlarla tamamını olmasa bile bir kısmına çare olabileceğini düşüyorum. Bu projenin Kastamonu’da uygulanmasına destek olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza ve projenin hazırlanmasında emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.