Evdeki kenevir operasyonunda 2 tutuklama!

Daday ve Araç'taki çiftlik evlerinde kenevir yetiştiren ve jandarma ekiplerinin operasyonu ile yakalanan şahıslardan 2'si tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • 770
Evdeki kenevir operasyonunda 2 tutuklama!

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, uyuşturucu madde imal ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışma yürüttü.

Yapılan çalışmalar çerçevesinde, E.A., H.E.A., U.İ. ve P.G.İ. isimli şahısların Kastamonu’nun Daday ve Araç ilçelerinde uyuşturucu üreterek sattıkları belirlendi.

Olayla ilgili gözaltına alınan şüpheli şahıslar, jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şüpheli şahıslardan U.İ. ve E.A. tutuklanırken, H.E.A. ve P.G.İ. isimli iki kadın ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

OLAY

Kastamonu İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kastamonu’nun Daday ve Araç ilçelerinde uyuşturucu üreterek sattıkları belirlenen E.A., H.E.A., U.İ. ve P.G.İ. isimli şahıslara ait çiftlik evlerine operasyon düzenlenmişti.

Çiftlik evlerinde yapılan aramada iklimlendirme sistemi kurularak yetiştirilen 27 kilogram kubar esrar, 42 kök kenevir, suçtan elde edildiği değerlendirilen 3 bin 771 dolar ile 20 bin TL para, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 9 adet uyuşturucu madde öğütme aparatı ve sera ortamı oluşturmak amacı ile çok sayıda malzeme ele geçirilmişti.