'Ekonomide dengelenme başlamış durumda'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, 'Ekonomide bir dengelenme başlamış durumda.' dedi.

  • 2031
'Ekonomide dengelenme başlamış durumda'

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, TBMM Genel Kurulu'nda konuşma yaptı.

Üç yıldır pandemiyle başlayıp savaşla devam eden ve dünyayı önce sağlık, sonra ekonomi anlamında ciddi darboğaza sokan bir sürecin içerisinden geçtiklerini belirten Çelik; "Tabii ki bu süreç ülkemizi de etkilemiştir. Özellikle enerji ve emtia fiyatlarında yaşanan aşırı artışların tetiklemiş olduğu enflasyonist ortam ülkemizde de bazı sıkıntılara neden oldu. Ancak Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Hükûmetimizin almış olduğu önlemlerle, Meclisten çıkarmış olduğumuz kanunlarla tüm vatandaşlarımızın bu süreçten en az şekilde etkilenmeleri adına gereken her türlü önlemi aldık. Tüm kesimlerin, işçisinden emeklisine, asgari ücretlisine, tarım kesiminde almış olduğumuz önlemlerle, çiftçilerimize dönük önlemlerle başta alım gücünü yükselttik. Bir taraftan da özellikle yüksek enerji maliyetlerini halkımıza, vatandaşlarımıza yansıtmadık. Yüzde 70'e, yüzde 80'e varan sübvansiyonlarla daha faturaya yansımadan bu maliyetleri üzerimize aldık. Evet, biz bunları bir taraftan yaptık ve yaz aylarıyla birlikte, hepimizin malumu, ekonomide bir dengelenme başlamış durumda. İnşallah, bir iki ay içerisinde, önümüzdeki süreçte bunun daha iyiye evrildiğini hep birlikte göreceğiz." dedi.

"Ana muhalefet Genel Başkanını kınıyorum"

Milletvekili Çelik; "Biz bunları yaparken, bu önlemleri alırken muhalefet kocaman kocaman yalanlarla -onların tabiriyle söylüyorum- bu süreci çarpıtmaya, baltalamaya çalıştı, İşte 128 milyar dolar yalanı bunlardan sadece bir örnek. Başka ne yapıyor muhalefet? Yani örnek olsun diye söylüyorum. Bütçe görüşmelerinin ilk günü CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu bu kürsüye çıktı. 15 Temmuz darbe teşebbüsüyle ilgili, hain darbe teşebbüsüyle ilgili daha önceki söylemlerine ilave söylemler yaptı. Ne demişti? 'Kontrollü darbe' demişti, 'Tiyatro' demişti. Buna yeni bir halkayı burada ekledi, dedi ki; 'Öyle diyorlar, Gazi Meclismiş; işte, falan filan. Bırakın bu ayakları.' Maalesef, bir Ana Muhalefet Genel Başkanına yakışmayan bir söylemi burada kendisinden duymuş olduk. Kendisini burada kınıyorum. Evet, başka? Türkiye, Akdeniz'de, mavi vatanda 85 milyonun, Türkiye'nin hakkını biz savunuyoruz şu anda. Genel Başkanınızın danışmanı milletvekili ne dedi? 'Türkiye, Akdeniz'de saldırgan, yayılmacı bir politika izliyor.' dedi. Bu, gerçekten sizin için acınası bir durum. Biz sizin için üzülüyoruz. Aynı kişi, aynı milletvekiliniz, Karabağ Harekâtı'nın başladığı daha ilk gün, ne dedi? 'Türkiye, mücahitleri gönderiyor, silah yardımı yapıyor' diyerek bu süreci maalesef farklı bir noktaya taşımak istedi.

Terörle mücadeleyle ilgili, yine, bir milletvekiliniz çıktı, dedi ki; 'Türk ordusu terörle mücadelede kimyasal silah kullanıyor.' Bunu sahiplenen bir açıklama yaptı maalesef.

Başka? Terörle mücadeleyle ilgili olarak Genel Başkan Yardımcınız, şu anda bir milletvekili dedi ki; 'Biz sınırlarımızda PYD olsun isteriz.' Ya, gerçekten 'Böyle bir şeyi arzularız.' dedi. Bu, PYD'nin, YPG'nin orada kurmak istedikleri terör devletine bir destekten başka bir şey değil bana göre. Yine, CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu ne dedi? Bu kürsüde yine bütçe konuşmasının ilk günü yaptığı konuşmada şunları söyledi; 'Ha-De-Pe'yle birlikte bizim kırk yıldır insan ve ekonomik kaynağımızı yok eden terörle ilgili olarak... Terörle mücadelemizde terör örgütlerini kaynağında yok etmek için bizim buraya tekrar getirmiş olduğumuz tezkereyi uzatma tezkeresine nasıl 'hayır' oyu verdiklerini burada bence pişkin pişkin milletin huzurunda söyledi. Ben bütün bunları milletimizin takdirine sunuyorum. İnşallah Türkiye bu ülkenin gençleri, bu ülkenin kadınları, bu ülkenin usluları, yaşlıları Türkiye'yi on-line idare edecek, biraz önce söylediğim nedenlerle gayrimillî bir siyaset izleyen karşımızdaki ittifaka asla yol vermeyecek ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı'na inşallah yola devam diyecektir."