'Ekonominin çözümü CHP olacak'

Ekonomi Politikaları il başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Özlem Eylem Kurt 'İşçinin, memurun, emeklinin aylığı gerçek enflasyona göre belirlenmelidir' dedi.

  • 3395
'Ekonominin çözümü CHP olacak'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

CHP'li Parti Sözcüsü Kurt; "İçinde bulunduğumuz ekonomik kriz hepimizi derinden etkiliyor. İşçisi, çiftçisi, esnafı, dar gelirlisi, KOBİ sahibi… Herkes ama herkes büyük sıkıntı çekiyor. Milletimiz büyük fedakârlıklara katlanıyor. Ama milletimizin çektiği sıkıntıları paylaşan, katlandığı fedakârlıkları gören, milletin elinden tutan bir hükümet ortada yok.

Tek adam rejiminin yokluk demek olduğunu, kuyruk demek olduğunu iki yılda bu millete en acı şekilde gösterdiler. Bizim esnafımız kan ağlarken, çiftçimiz kan ağlarken, emekçimiz, emeklimiz, memuruz ve hatta iş insanlarımız, kan ağlarken, millet artık cinnet geçirme noktasındayken iktidar 156 ülkeye yardım yapmakla, başka ülkelere maddi destek vermekle övünüyor. Peki bizim bütçemizde başka ülkelere destek verecek imkân vardı da, neden bu millete İBAN numarası gönderip bağış topladınız? Neden beş maskeyi bedava dağıtamadınız? Bu devlete 40 yıl vergi veren esnafa neden 40 gün bakamadınız? Sonunda da bu millete birde acı reçete yazmaya kalkıyorsunuz.

Kasım ayında aylık enflasyon rekor kırdı. 12 aylık enflasyon yüzde 14’ü aştı. Enflasyondaki rakiplerimiz: Nijerya, Liberya, Zambiya… Ama herkes biliyor ki vaka sayıları gibi, bu enflasyon rakamları da gerçek değil. Asgari ücret görüşmeleri sürüyor. Yarın öbür gün memurun, emeklinin maaş zamları da belirlenecek. Tüm bu ücret ve maaş görüşmelerinde, en önemli gösterge enflasyon. Milletin maaşını ücretini artırırken, makyajlı TÜİK enflasyonunu dikkate alırsanız, milletimizi enflasyona ezdirirsiniz. Cumhuriyet Halk Partisi olarak; Buradan çok açık, çok net bir çağrı yapıyoruz. Tıpkı vaka sayılarında olduğu gibi, enflasyon rakamları da geriye doğru güncellenmelidir. İşçinin, memurun, emeklinin aylığı gerçek enflasyona göre belirlenmelidir. Asgari ücret müzakereleri, aylık en az 3 bin 100 liradan başlamalı ve vergiden muaf olmalıdır."