'Eleştirilmekten asla yüksünmem'

Belediye Başkanı Vidinlioğlu, 'Eleştirilmekten asla yüksünmem hatta hoşuma gider. Yeter ki edep sınırını aşmadan maksat hasıl olsun.' dedi.

  • 1778
'Eleştirilmekten asla yüksünmem'

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, geçtiğimiz günlerde basın mensuplarıyla belediye binasında bir araya geldi.

"Bir ay sonra bir genel seçim, ardından 11 ay sonra yerel seçim süreci yaşayacağız." diyen Belediye Başkanı Vidinlioğlu, "Eleştirilmekten asla yüksünmem hatta hoşuma gider. İşleyen demir ışıldar, meyveli ağaç taşlanır. Yeter ki edep sınırını aşmadan maksat hasıl olsun. Yol gösterici olsun her türlü fikre açığız. Maksadını aşan cümleler çok doğru cümleler değil. Kimse Kastamonu Belediyesi’ne Belediye Başkanı’na haddini aşan ifadeler kullanmasın. Beni sevmeyebilirsiniz. Ama bana asgari saygıyı göstermek zorundasınız. Bir makamı temsil ediyorum. Eleştiri yaparken haddini aşanlara sesleniyorum. Zannetmesin ki kimseye verilecek cevabımız yok. Kale almadığım için haddi aşanlara cevap vermiyorum. Şehirle ilgili yapıcı ve yol gösterici eleştirileri varsa bunları dikkate alırım. Ama ağzı kalabalık laflarla bana kimse ayar vermeye kalkmasın ayarını bozarım. Kimseye bir şey demiyoruz diye hiç kimse haddini aşan ifadeler kullanmasın. Hayatım boyunca dik durdum, dik durmaya da devam ederim. Burası Kastamonu Belediye Başkanlığı, burası bir kamu kurumu. Buraya hitap ederken edebinizle hitap edeceksiniz. Herkes kendisine farklı muamele uygulanacak her sözüne eyvallah edilecek, hiç ses çıkarılmayacak zannetmesin. Ben edepten vazgeçmem herkesi de edebe davet ederim. Üzerine alınanlar alınsın." ifadelerini kullandı.

"Kem söz sahibine aittir"

Vidinlioğlu, "Önümüzdeki süreçte siyasetin dili sertleşecektir. Ama işte geldik gidiyoruz. Birbirimize kullandığımız hoş olmayan ifadelerin hepsi kem söz sahibine aittir. Ülke bizim, vatan bizim, millet bizim. Herkes bu ülkeye, vatana, millete nasıl katkı sağlayacaksa öyle katkı sağlamalı. Olaylara farklı yönden bakabiliriz, farklı değerlendirebiliriz, bu ülkenin menfaati için düşünen, plan yapan bu ülkeye yürekten bağlı herkes benim öz kardeşimdir. Siyasi yelpazenin neresinde yer alırsa alsın elbette farklılıklar olacak. Burada kırmızı çizgimiz ruhunu satmışlar ve iblisin çocuklarıdır. Onlara asla müsamaha yok. Bu topraklara yürekten bağlı herkes bizim için kardeştir. Her kim ki bu ülkeye ihanet ediyor babam olsa acımam." diye konuştu.

Gazetecilere seslenen Vidinlioğlu, "Basın için haber çok kıymetli. Ama şu süreçte gerginlik çağrıştıracak ifadeleri gazetelerinizde çok yer vermeyin ki Ramazanın manevi iklimine uygun olsun. Herkes bu memlekete çivi çakmak istiyor. Kavgadan gürültüden kimsenin kazanacağı bir şey yok. Bazen maksadını aşan ifadeleri bizlerde kullanabiliriz. Siyasetin dili bazen istemediğiniz yerlere de gidebilir. Burada mutlaka sizlere de düşen görevler var. Herkes yapacağı hizmetleri söylesin. Biri kazanacak diğerleri kaybedecek. Önemli olan kaybederken kazanmak, kazanırken diğer adayları kazanmak. Birbirimizin elinden tutarsak şehre bir şey katabiliriz." ifadelerini kullandı.