'Emeklilerimizi asla yalnız bırakmayacağız'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, 'Emeklilerimiz gönlünü ferah tutsun. Onları asla yalnız bırakmayacağız.' dedi.

  • 686
'Emeklilerimizi asla yalnız bırakmayacağız'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, "Emeklilerin sorunlarını seçim malzemesi yapanlar, mükellef sofralarından millet aç diye bağıranlar, çözümün parçası olamaz." dedi.

Babaş, "Başarının en önemli anahtarı mevcut şartları görmek, doğru okumak, sorunların üstünü kapatmak yerine onlara çözüm üretmektir. Son 5 yılda dünyada da ülkemizde de olağanüstü koşullar yaşandı. Ekonomimiz maalesef çok zorlu bir dönemden geçiyor. Her insanımız her şehrimiz elbette bu ağır koşullardan ciddi anlamda etkilendi. Emeklilerimizin ekonomik olarak daha çok etkilendiğinin farkındayız. Kastamonu’da her 4 kişiden biri emekli. Türkiye’de en çok emekliye sahip şehirlerden biriyiz." diye konuştu.

Babaş, "Bu sözlerim bir durum tespiti değil, bunu zaten herkes biliyor daha da önemlisi yaşıyor. Bizlerin, bilmek ve yaşamaktan öte sorumluluklarımız var; fark etmek! Çözümün parçası olanlar meselelerin farkında olur, tüm detayları ile gerçeği ele alıp çözüm önerileri getirir. Biz, politikalarımızı yaparken projelerimizi hazırlarken sorunları en ince ayrıntısına kadar gözden geçirdik. Biliyoruz ki insanımızın derdi ile dertlenip sevinciyle sevinmek için tüm benliğinizle orada olmalı gerçeği sahiplenmelisiniz. Evet, şartlar ağır, insanımız ayın sonunu getiremiyor, bu derde derman olmak için ne yapacaksınız, vah tüh ederek, durum tespiti yapıp bahane üreterek sonuç almak mümkün değil! Biz fakındayız ve çözümü için hazırlıklarımızı yaptık." diye konuştu.

Babaş, "Hemşehrilerimiz, emeklilerimizin ekonomik durumunu sadece propaganda malzemesi yapıp, mükellef sofralarından 'insanlar aç' diye bağıranların, bu sorunları çözemeyeceklerini bildikleri için Tahsin Başkan Yapar diyor. Bu güveni ve inancı asla boşa çıkartmayacağız." diye konuştu.

Babaş, "Emeklilerimizin yükünü hafifletecek hayatlarını kolaylaştıracak çözümlerimiz hazır. Onları asla yalnız bırakmayacağız. Belediyecilik bire bir her bir insanın hayatına dokunmanızı gerektirir. Emeklilerimiz bizim için çok kıymetli. Sadece ekonomik zorluklarına odaklanmak yetmez, onların sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarını da dikkate alarak projeler hazırladık.

•    Emekliye su kademeli olarak yüzde 50 indirimli olacak.

•    65 yaş altı emeklimizin kent kartına aylık 60 binişlik halk otobüsü kontör yüklemesi yapacağız.

•    Emeklilerimizin ilk, orta ve lise öğrenimi gören çocuklarına kırtasiye desteği vereceğiz.

•    Evi olmayan emeklilerimiz için TOKİ ile birlikte sosyal konutlar yapacağız.

•    Emekli lokalleri yapacağız.

Yaşlılarımızın tecrübelerinden faydalanacak, onlardan kıymetli nasihatler almaya devam edeceğiz. Emeklilerimizin deneyimi ile gençlerimizin enerjisini buluşturacak deneyim aktarımı çalışmaları yapacağız. Bir şehrin kalitesini yaşlısına verdiği değerden anlarız. Kastamonu ve Kastamonulular yaşlısını daima baş tacı eder. Yaşlı bakım hizmetlerini geliştirerek devam ettireceğiz.

•    Acil yardım hattı kuracağız.

•    Yalnız yaşayan yaşlılarımıza düzenli ziyaretler yapacağız.

•    Yaşlı bakım ve rehabilitasyon merkezimizin kapasitesini arttıracağız.

Sadece durum tespiti yapanlara soruyoruz, çözüm öneriniz ne? Eleştiriden öte bir sözünüz var mı, ne vaat ediyorsunuz? Bugüne kadar sadece kötüleyerek, karalayarak siyaset yapanların çözüm üretemeyeceği de samimi olmadıkları da belli! Emeklilerimiz gönlünü ferah tutsun bütün bu zorlukları el ele verip hep birlikte aşacağız. Onları asla yalnız bırakmayacağız. Emeklilerimiz başta olmak üzere bütün hemşehrilerimizin refah ve huzur içinde yaşayacağı bir Kastamonu için çalışacağız. Kentimizin bütün potansiyelini, insanımızın refahı çocuklarımızın geleceği için seferber edeceğiz." diye konuştu.