Erbilgin, Başkan Vidinlioğlu'nu topa tuttu

CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Nisan ayı belediye meclis toplantısında MHP ve CHP arasında yaşanan gerginlikle ilgili Başkan Vidinlioğlu ve yönetimini topa tuttu.

  • 2451
Erbilgin, Başkan Vidinlioğlu'nu topa tuttu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Nisan ayı belediye meclis toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve CHP arasında yaşanan gerginlikle ilgili Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu ve yönetimini topa tuttu.

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, Başkan Vekili Mehmet Yurt ve MHP’li Belediye Meclis Üyelerinin CHP Belediye Meclis Üyesi Sibel Karakaş’a yönelik yaklaşım ve tutumlarını siyasi nezaketten yoksunluk olarak değerlendiren Hikmet Erbilgin, Meclis üyesi Sibel Karakaş’a konuşma hakkını MHP’nin değil milletin verdiğini söyledi.

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin konuyla ilgili şunları söyledi;

"SİYASİ NEZAKET VE BEŞERİ ÜSLUPTAN YOKSUN YAKLAŞIMLAR EDEP SORUNUDUR"

"Öncelikle bir dayanışma ayı olan Ramazan ayının şehrimize bereket, huzur ve sağlık getirmesini diliyorum. 7 Nisan 2022 Perşembe günü Kastamonu Belediyesi 2021 yılı faaliyet raporunu değerlendirmek üzere Belediye Meclis’i saat 17.00’de toplandı. O toplantıda, Belediye Meclisi Üyemiz Sayın Sibel Karakaş’ı susturmak için Meclis Başkan Vekili Mehmet Yurt’a bazı Meclis üyelerinin de eşlik ettiğini hep birlikte üzülerek gördük. Öncelikle Meclis bir konuyu görüşmek, konuşmak ve tartışıp karara bağlamak üzere halkın oyuyla göreve seçilmiş siyasi parti temsilcilerini bir araya getiren Belediyenin en üst organıdır. Bu toplantıda Sayın Yurt, Sayın Mor ve Sayın Uyanık’ın siyasi nezaket ve beşeri üsluptan yoksun yaklaşımları edep sorunudur. Meclisin saygınlığına zarar verdiğimizi iddia edenlerin daha giyim kuşamına dikkat etmeden ve bir Meclis üyesine 'abla' diyerek bağırarak konuşması siyasi nezaketten yoksun oldukları anlamına gelir. Milletin oylarıyla seçilmiş bir Meclis üyesinin konuşma gayretini Meclis’i sabote etmek olarak yorumlayanlar bu millete, Kastamonululara hürmet etmeyenlerdir. O meclis üyesi konuşma hakkını sizden değil, milletten almıştır. Meclis’in saygınlığına gölge düşecek diyenler arsa takaslarına, imara uygun olmadığı herkesçe bilinen alışveriş merkezilerine, yeşil alanların konut ve ticaret alanlarına dönüştürülerek talan edilmesine göz yuman, kulak tıkayanlardır."

"MECLİS’LER SİYASET YAPMA YERİDİR"

"Üzülerek gördüğümüz, Meclis Başkan Vekili Sayın Yurt’un 'burası siyaset yapılacak yer değil, hizmet edilecek yerdir' yaklaşımıdır. Tüm Meclisler, yani Türkiye Büyük Millet Meclisi, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi tamda siyaset yapılan yerdir. Partilerin bir meseleye bakış açılarının konuşulduğu, tartışıldığı, karara bağlandığı mekanlardır. Meclislerde siyaset yapılır. 'Burası siyaset yapılacak yer değil' diyen Sayın Yurt’a tavsiyem hiçbir şekilde tasvip etmediğimiz ve faillerinin gerekli cezayı almasını umduğumuz Kastamonu Belediyesi’ne silahlı saldırıdan sonra Kastamonu Belediyesi’nin bayrağı altında Sayın Vidinlioğlu tarafından gerçekleştirilen basın toplantısına dikkatlice bakmasıdır. Sayın Vidinlioğlu’nun, sağına soluna belediye başkan yardımcılarını almak yerine Milliyetçi Hareket Partisi son sıra yedek MYK Üyesini, il başkanını, merkez ilçe başkanını ve ocak başkanını alarak açıklama yapması tamda Kastamonu Belediyesi’ni siyasete bulaştırmaktır, siyaset yeri olarak görme anlayışıdır. Böyle bir saldıra da yakışan Sayın Vidinlioğlu’nun yanına belediye başkan yardımcılarını alarak açıklama yapması, hatta bu saldırıyı Belediye Meclis’inde tüm siyasi partilerin katılımıyla kınamasıdır. Dolayısıyla 'burası siyaset yapılacak yer değil' diyen Sayın Yurt’un dönüp kendi düştüğü duruma bakmasında fayda vardır. Yine meseleyi o kadar siyasi görmüş olmalılar ki Kastamonu Belediyesi’ne yapılan saldırıyla ilgili gerçekleştirilen basın açıklamasını Kastamonu Belediyesi’nin sosyal medya hesabından paylaşamamışlar, Milliyetçi Hareket Partisi’nin resmi sosyal medya hesabından paylaşmışlardır. Sayın Vidinlioğlu’nun açıklamasına Kastamonu Belediyesi sahip çıkmamıştır. Bize 'gidin partinizde basın açıklaması yapın' diyen Vidinlioğlu o gün kendi parti yöneticilerine 'gidin Milliyetçi Hareket Partisi binasında açıklama yapın. Biz başkan yardımcılarımızla Kastamonu Belediyesi’nin itibarını koruruz' diyememiştir."

"MHP BELEDİYESİ DİYE BİR KAVRAM YOKTUR, ORASI KASTAMONU BELEDİYESİ’DİR"

"Yine Kastamonu için hazindir, üzüntü vericidir, Sayın Vidinlioğlu söz konusu basın açıklamasında 'burası MHP Belediyesidir, herkes hesabını ona göre yapsın' ifadelerini kullanmıştır. MHP Belediyesi diye bir kavram yoktur. Kastamonu Belediyesi’dir, Sinop Belediyesi’dir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir, Tosya Belediyesi’dir, İnebolu Belediyesi’dir. Bütün Meclis üyelerinin bileşeniyle orası Kastamonu Belediyesi’dir."

"HER TÜRLÜ SİYASİ ÖNGÖRÜSÜZLÜK SİZE AİTTİR"

Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Vidinlioğlu belediye faaliyet raporuyla ilgili eleştirilerimizi basın toplantısı aracılığıyla kamuoyuyla paylaşmamızı öğütlemektedir. Sayın Vidinloğlu sizi oraya oturtan irade bizim arkadaşlarımızı da üye olarak o Meclis’e oturtmuştur. Kastamonu Belediye Meclisi, Kastamonuluların iradesidir. Belediye faaliyet raporu ile ilgili eleştirilerimizi kamuoyuyla paylaşacağımız yer basın toplantısı değil, Belediye Meclisi’nin salonudur. O belediye meclis üyelerinin hakkını korumak siz belediye başkanının ve başkan vekilinin görevidir. Eğer bir siyasi kültür öğrenmek isterseniz dönüp Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne, dönüp İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bakmanızı tavsiye ediyorum. Oralarda günlerdir faaliyet raporu meclis üyelerince tartışılmaktadır.

Diğer yandan Sayın Vidinlioğlu şehir içi toplu taşıma ücret tarifesi konusunda 'yüzde 30 zam yapmıştık, yeniden yapmak zorunda kaldık' diyor. Sayın Vidinlioğlu biz sizin öngörüsüzlüğünüzü zaten biliyoruz. Eğer yeniden zam yapmak zorunda kalmışsanız siyasi öngörüsüzlük size aittir. Bu çökmesine neden olduğunuz Türkiye ekonomisinin içler acısı durumunu gizlemeye çalışmak, halka karşı popülizm gayretidir."

"VİDİNLİOĞLU YAPAN DEĞİL, SATAN TARAFTADIR"

"Sayın Vidinlioğlu ve Belediye Meclis üyeleri Kastamonu Belediyesi’ni yönetemez hale gelmişlerdir. 
Şu ana kadar Meclis’ten defalarca kez borçlanma yetkisi isteyen ve 'hiç arsa satmadık' diyen anlayış 1 Nisan 2019 tarihinden bu yana tam 20 milyon 616 bin lira bedel karşılığında 15 bin 39 metrekare arsa satmıştır. Bunlar yapmaya değil, satmaya gelmiş bir anlayışın tezahürüdür. Sayın Vidinlioğlu yapan tarafta değil, satan taraftadır. Belediye Meclis’i canlı yayınlandığı için Belediye Meclis Üyemiz Sayın Sibel Karakaş’ın önergeler verdiği, söz almak istediği propagandası gerçekleştirilmektedir. Bir taraftan önerimiz olmadığı eleştirisini getirenler, diğer taraftan önergelerimizin kamuoyu tarafından duyulmamasını istemektedir. Bizler Kastamonu’yu savunduğumuz için konuşuyoruz. Belediye Meclisi elbette canlı yayınlanmalıdır. Orası er meydanıdır. Sizden yetki alanların ne söylediği milletin gözünün önünde konuşulmalıdır. Dolayısıyla Meclis üyelerimizin Meclise önerge vermesi sizin adınıza gayrettir, yönetmeyi oldu bittiye getirmeye çalışanlara karşı bir cevaptır. Bu hakkı sonuna kadar kullanmaya devam edeceğiz. Biz Kastamonu Belediyesi’ne katkı sunmaya, Kastamonululara hak ettiği hizmetin götürülmesi için ortak aklın işletilmesine hazırız. Biz büyükşehir belediyeleri ile protokol yapılarak gerçekleştirilebilecek hizmetlerde sorumluluk almaya hazırız ve geçmişte bunu önerdik. Ve biz bu teklifimizde samimiyiz. Kastamonu’yu seviyoruz, Kastamonu’nun çıkarlarını korumaya devam edeceğiz."