Erbilgin "Cumhuriyet Bayramı Gazi Stadyumu'nda kutlanmalıdır"

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin 'Geçmişte olduğu gibi milli bayramlarımızın Gazi Stadyumunda kutlanmasını isteyen yurttaşlarımızın bu talebi muhakkak değerlendirilmelidir' dedi. 

  • 433
Erbilgin &quotCumhuriyet Bayramı Gazi Stadyumu'nda kutlanmalıdır"
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Erbilgin açıklamasında; “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 95’nci yıldönümü, tüm ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlanmıştır.

Yurttaşlarımızın 95’nci yıl kutlamalarına gösterdiği ilgi, tüm saldırılara rağmen cumhuriyetimize ve onun değerlerine olan bağlılığın eksiltilemeyeceğinin önemli bir işaretidir.

10.30’da başlayan ve 12.30’a kadar süren kutlamalar ilimizde Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilmiştir.  Törenlere katılım sağlayan yurttaşlarımız ve çok sayıda öğrencimiz maalesef tören alanının fiziki koşullarının yetersiz kalması nedeniyle etkinlikleri izlemekte güçlük çekmiş, tören sona ermeden alandan ayrılmak zorunda kalmıştır.

Milli bayramlarımızın, ulusça kutladığımız, birlik beraberliğimizi pekiştiren sevinçli günlerimiz olduğu dikkate alındığında Kastamonuluların karşı karşıya kaldığı bu tablonun böylesi önemli bir bayramın özüne zarar verdiği görülmüştür.

Geçmişte olduğu gibi Milli bayramlarımızın Gazi Stadyumu’nda kutlanmasını isteyen yurttaşlarımızın, bu talebi muhakkak değerlendirilmeli, birlik beraberliğimizin simgesi olan bu anlamlı günlerin hem mekan hem de program içeriği itibariyle dar bir kalıba sıkıştırılmasına son verilmelidir.

Diğer yandan Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verilen ve zaferle neticelenen Kurtuluş mücadelesinin sonucunda kurulan Cumhuriyetimizin 95’nci yıl dönümü dolayısıyla İl Başkanlığı olarak düzenlediğimiz Cumhuriyetimizin 95’nci Yılı Saygı Yürüyüşü yoğun bir katılımla yapılmıştır. Kışla Parkı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na kadar gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüze destek veren partililerimiz ve Kastamonulu hemşehrilerimiz cumhuriyete sahip çıkmıştır.

Barış, huzur ve güven içinde yaşanacak bir Türkiye’nin yeniden inşası için, varlığımızın garantisi olan Cumhuriyet ve onun eşsiz kazanımlarına her zamankinden daha güçlü sahip çıkmanın en büyük sorumluluğumuz olduğu bilinciyle mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğimiz ve taviz vermeyeceğimiz bilinmelidir.”