Erbilgin 'Valilik açıklama yapmalıdır'

Cumhuriyet Halk Partisi Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Kastamonu Valiliği'nin iptal kararı ile ilgili mutlaka açıklama yapması gerektiğini söyledi.

  • 3013
Erbilgin 'Valilik açıklama yapmalıdır'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Başkan Erbilgin; "Kastamonu Valiliği’nin tam kapanma süreciyle birlikte birçok ilde örneğine rastlanan önemli ve olumlu bir karara imza atmasının sevinci ne yazık ki çok kısa sürmüştür.

Dün saat 14.54’de bir açıklama yapan ve zincir marketlerin tam kapanma süresi boyunca inşaat malzemesi, hırdavat, tekstil, giyim, zücaciye, çanta-ayakkabı, halı, mobilya, elektronik ürünler, beyaz eşya, klima ve kırtasiye ürünlerini satmasını 1 Mayıs tarihinden itibaren yasakladığını duyuran Kastamonu Valiliği ne yazık ki saat 16.19’da ikinci bir açıklama yaparak bu kararın iptal edildiğini kamuoyuyla paylaşmıştır.

Kastamonu Valiliği, küçük esnafımızın olumlu karşıladığı bu kararının üzerinden 85 dakika geçtikten sonra geri adım atmasının sebebini mutlaka kamuoyuna açıklamalıdır? Üzücüdür ki bu iptal Valilik makamına olan güveni zedelemiştir. Bu tavır küçük esnafımıza ne haliniz varsa görün demektir. Esnafımızı gözden çıkarmaktır.

Başta odalarımız olmak üzere esnafımızı korumak ve kollamakla yükümlü tüm dinamikler bu duruma sesini yükseltmelidir. Cumhuriyet Halk Partisi her zaman esnafımızın yanında olacaktır."