Erdoğan: "Egolar Bir Kenara Koyulup Hükümet Kurulmalı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran'da yapılan milletvekili seçimlerinin Türkiye'nin önünde yeni bir dönem açtığını kaydetti.

  • 334
Erdoğan: &quotEgolar Bir Kenara Koyulup Hükümet Kurulmalı"
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 7 Haziran seçimlerinin ardından tüm siyasi partileri sorumluluk almaya davet ettiğini belirterek, “Türkiye’yi hükümetsiz, Türkiye’yi başsız bırakan, egolarına mahkum olanlar ne tarihe, ne de milletimize bunun hesabını veremezler. Onun için de anayasal, yasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden devlette devamlılık esastır anlayışıyla bu süreç devam etmelidir” dedi.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı tarafından düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni, ATO Congresium’da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Yaklaşık 4 bin davetlinin katıldığı törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin geçilen 12 yılda alt yapıdan demokrasiye ve uluslararası ilişkilere kadar her alanda çok büyük mesafeler kat ettiğini belirtti.

Ülkenin bu kazanımlarını korumak mecburiyetinde olduklarının alıntı çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dün büyüme rakamları açıklandı. İdeal değil. Hamdolsun Türkiye 2015 yılının ilk çeyreğinde sağladığı yüzde 2.3’lük büyüme oranıyla bu alanda dünyanın 14. sırasında yer aldı. Kesintisiz 22 çeyrektir büyüyen Türkiye’nin bu performansının devamı ve bu devamının, güven ortamının muhafazası şarttır. Dönem başkanlığı yürüttüğümüz G-20’nin Kasım ayında Antalya’da ev sahipliğimizde yapılacak zirve toplantısına belirsizliği geride bırakmış şekilde katılmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

“HERKES EGOLARINI BİR KENARA KOYUP, BİR AN ÖNCE ÜLKEMİZDE HÜKÜMET KURULMALI”

2023 hedeflerinin herhangi bir partinin değil, Türkiye’nin hedefleri olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:
“En küçük bir aksamaya, kesintiye izin vermeden bu doğrultuya yürümeye devam etmeliyiz. Türkiye’yi hükümetsiz, Türkiye’yi başsız bırakan, egolarına mahkum olanlar ne tarihe, ne de milletimize bunun hesabını veremezler. Onun için de anayasal, yasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden devlette devamlılık esastır anlayışıyla bu süreç devam etmelidir. Milli gelirini 800 milyar dolara ulaştırmış, ihracatını yaklaşım 160 milyar dolara çıkarmış, işsizlik ve faiz oranlarını tek haneli rakamlara indirmiş bir ülke olarak bir adım dahi geriye gidişe asla tahammülümüz yok. Bilhassa siyasi alanda yaşanan hiçbir gelişmenin bu kazanımları tehdit edecek boyuta ulaşmasına izin veremeyiz. Bu bizim 78 milyon insanımızın her birine karşı sorumluğumuzun gereğidir. Asla kimse hangi siyasi olursa olsun ‘ben’ deme hakkına sahip değildir. ‘Biz’ demek zorundayız. Türkiye’nin doğrudan milletin oyuyla göreve gelmiş ilk Cumhurbaşkanı olarak şahsımın bu konudaki sorumluluğu çok daha büyüktür. Bunun bilincindeyim, bunun farkındayım.”

“TÜM SİYASİ PARTİLERİ SORUMLULUK ALMAYA DAVET EDİYORUM”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran’da yapılan milletvekili seçimlerinin Türkiye’nin önünde yeni bir dönem açtığını kaydetti.
Dün CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile bir görüşme gerçekleştirdiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hem süreci değerlendirdim, bu süreci değerlendirmenin noktasında da bu işin süratle, kesintisiz devamı için ben üzerime düşen ne ise bunu yapacağımı kendisiyle de paylaştık. Çünkü devam eden yatırımlarımız var. Bu yatırımlarımızın aksamaması lazım. Bu yatırımlar tüm milletimindir, ülkemindir. Buradaki aksamalar milletime kaybettirir, ülkeme kaybettirir. Onun için de devlette devamlılığın esas olduğunu bilinciyle ‘şahsımın da, kendi şahıslarının da buna yardımcı olmaları gerekir’ dedik ve bunu kendileriyle paylaştık. 7 Haziran Genel Seçimleri'nin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını tekrar temenni ediyorum. Seçim günü sandığa giderek iradesini ortaya koyan her vatandaşıma teşekkür ediyorum. Yüzde 86’nın üzerinde bir katılımın olması Türkiye’de demokrasinin nereden nereye geldiğini göstermesi bakımından çok önemlidir. Acaba demokrasiyle övündüğünü savunan ve söyleyen ülkelerin hangisinde bu oranda bakın dikta rejimlerini kastetmiyorum, dikta rejimlerinde yüzde yüz olur. Ben normal rejimleri söylüyorum. Hiçbirinde böyle yüksek bir katılım yoktur. Kimi zaman yüzlerce kilometre kat ederek başkonsolosluklarımızda ve gümrük kapılarında oy kullanan her bir gurbetçimize şükranlarımı sunuyorum. Ortaya çıkan sonuç milletin iradesidir. Herkes milletin takdirine saygı göstermek zorundadır. Seçim sonuçları milletimizin tek bir partinin iktidara gelmesine imkan sağlamayan bir siyasi tablo takdir ettiğini gösteriyor. Bu tabloyu siyasi partilerin hepsinin de doğru şekilde okumasını temenni ediyorum. Tek partinin iktidarına imkan sağlamayan bu tablo kesinlikle Türkiye’nin hükümetsiz kalması anlamına gelmiyor. Demokrasinin en önemli özelliği işte bu tür durumlarda çözüm yollarını açık tutuyor olmasıdır. Türkiye seçim gününe kadar başka bir tabloyla karşı karşıyaydı. Pazartesi gününden itibaren başka bir tabloyla karşı karşıyadır. Bu dönemi en sağlıklı, en hasarsız şekilde geçirebilmemiz için tüm siyasi partileri serinkanlı bir şekilde düşünmeye ve ülkenin geleceği için sorumluluk almaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

“ALLAH’IMA HAMDOLSUN DEMEK Kİ DOĞRU YOLDAYIZ”

“Cumhurbaşkanı olarak anayasanın bu süreçte şahsıma yüklediği görevleri bihakkın yerine getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ülkenin istikrarsız dönemlerinde yaşadığı sıkıntıları, ödediği ağır bedelleri yakından bilen birisiyim. İçinde bulunduğumuz sürecin Türkiye’nin kazanımlarına helal getirmeden geride bırakılması hususunda her türlü çabayı gösteriyorum, göstermeye devam edeceğim. Meclis’te temsil edilen partilerin anayasa ve yasada kanunlarda belirtilen kanunlar çerçevesinde tercihlerine krizden değil çözümden yana kullanacaklarına inanıyorum. Umutlarını Türkiye’nin bir kriz ve kaos ortamına girmesine bağlamış olan tüm odaklar inşallah bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacaktır. Özellikle batının şahsıma yönelik tüm çirkin, agresif, hakikaten seviye kaybına uğramış o batı medyasının açıklamalarını tabii ki çirkin bulduğumu buradan açıklamak durumundayım. Bu tahammülsüzlüklerini anlamak mümkün değil. Bu tahammülsüzlüklerinin bir şeyi gösterdiğini de ifade etmek istiyorum; Allah’ıma hamdolsun demek ki doğru yoldayız. Onlar övgü yağdırsaydılar o zaman kendimden şüphe etmem gerekirdi” dedi.

TÜRKER BEKTAŞ (İHA)