Ergin, güven tazeledi

Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanlığı'nın 48. Olağan Genel Kurul toplantısı Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirildi. Ergin, güven tazeledi.

  • 1446
Ergin, güven tazeledi

Kastamonu S.S. 18. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanlığı’nın 48. Olağan Genel Kurul toplantısı Şerife Bacı Öğretmenevinde gerçekleştirildi.

Genel Kurula, TESKOMB Genel Başkan Vekili ve S.S. 19. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Oto Sanatkarlar Odası Başkanı Şeyhi Odakır, Kastamonu Ticaret İl Müdürü Sefa Özata, Halkbank Kastamonu, Araç, Taşköprü ve İnebolu Şube Müdürleri, bakanlık temsilcileri ve birlik delegeleri katıldı.

Kastamonu S.S. 18. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Dursun Ergin, genel kurulda gerçekleştirmiş olduğu açılış konuşmasında, “Son dönem gerçekleştirmiş olduğumuz genel kurulumuzdan bugüne 3 yılı geride bıraktık. Bu sürecin son iki yılı hem dünya için hem ülkemiz adına ciddi sıkıntıların yaşandığı bir süreç oldu. Özellikle iki yıldır pandemi süreciyle birlikte akabinde ülkemizin çeşitli noktalarında meydana gelen yangın ve sel felaketleri yaşadık. Dolasıyla bütün bu yaşananlardan bizim temsil ettiğimiz esnaf ve sanatkar camiası ciddi anlamda etkilendi. Özellikle pandemi sürecinde esnaf ve sanatkarlarımızın bir çoğu işyerlerini açamadı. 1,5-2 yıla yakın siftah dahi yapamayan esnaflarımız oldu. Bu sıkıntılı sürecin esnaflarımız için aşılması noktasında, esnaf kefalet kooperatiflerimiz her zaman olduğu gibi esnaflarımızın en önemli destekçisi oldu. 18. Bölge Birliğine bağlı 15 kooperatifin yanı sıra ülkemizdeki bütün illerde kooperatiflere bağlı esnaflarımız, 25 Bin TL esnafa destek kredisinin yanı sıra diğer tüm kredi talepleri, plasman sıkıntısı yaşanmaksızın harfiyen ödenerek yerine getirilmiştir. Özellikle burada Merkez Birliği Genel Başkanımız Abdülkadir Akgül’ün gayretli çalışmaları, hükümetle olan ikili ilişkileri, esnaf ve sanatkarlarımızın plasman taleplerini en yüksek seviyelerde bile temin edebilmelerine ve bu zorlu süreçten geçebilmelerine yardımcı olmuştur. Bu süreçte özellikle, esnafımızın en zor dönemlerinde özveriyle ve hızlı çalışarak gayret gösteren, esnafımıza destek olan  kooperatif başkanlarıma, yöneticilerine ve çalışanlarına, esnaflara bizim gözümüzle bakarak bizler gibi değerlendirerek dosyaların incelenmesi konusunda anlayış gösteren kolaylık sağlayan değerli Halkbank Şube Müdürleri ve çalışanlarına, şahsım adına Kastamonu adına bizler için ayrı bir yeri olan bizleri hiçbir genel kurulumuzda yalnız bırakmayan kıymetli Genel Başkan Vekilimiz Mustafa Alan’a, meslektaşım Oda Başkanımız Şeyhi Odakır’a, Bakanlık temsilcilerimize, Kooperatif Başkanları ve delegelerine, oda başkanlarına huzurlarınızda teşekkür ediyor, genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Tek liste olarak gerçekleştirilen seçimde Dursun Ergin Başkan olurken, yönetim kurulu Mehmet Altıkulaçoğlu, Tevfik Bayraktaroğlu, Metin Arslan, Mustafa Pazarcı, Hasan Er, Cemal Güneysu, Ahmet Çölmekçioğlu ,Seyhun Yılmazer’den oluştu.

Denetim Kurulu’nda Mehmet Kalyoncuoğlu, Hüseyin Çakır, Yusuf Yılmaz yer aldı.

Merkez Birliği Temsilcileri ise; Dursun Ergin, Mehmet Altıkulaçoğlu, Metin Arslan oldu.