'Evimizde vurdular bizi!'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Evimizde vurdular bizi!'

  • 2541
'Evimizde vurdular bizi!'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden temsilcimiz GMG Kastamonuspor, İskenderun'la sahasında karşı karşıya geldi.

Gazi Stadyumunda oynanan karşılaşmada GMG Kastamonuspor, İskenderun'a 4-3 mağlup oldu.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Süper Lig'den başlamak üzere yenilgisizler birer birer kaybediyor. Bu gün biz de namağlup ünvanımızı İskenderun AŞ'ye karşı yitirdik!

Futbol bu, olur. Olur da; olmaması gereken maçlardan biriydi.

Sarıyer ve Düzce maçı ile başlayan kırılmalara hoca bahaneler üreterek takımı bu duruma getirdi. Basın toplantılarında şovmenlik ve atar tutarlıkla bu işin olmadığını sanırım anlamıştır. Basın toplantısında şahsımla ilgili küçümser, 'sen kimsin' havalarındaki açıklamayı bu günkü maçın eleştirisinden sonra okuyabilirsiniz.

Maçın başından itibaren İskenderun AŞ, diri ve iyi takım olduğunu hissettirdi. Henüz 7. dakikada orta sahamızda kaptırdığımız bir top, sahanın en iyi oyuncularından İskenderun AŞ'li Süleyman Gümüş'ün ayağından kalemizde gol oldu.

14. dakikada gole yaklaştık, Muhammed Emin'in sağdan kaleye paralel sert ortasına kimse vuramadı. Akabinde Yusuf Türk'ün çaprazdan düzgün ve sert şutu yan direkten oyun alanına döndü. Etkili değil ama baskılı oyunumuz sonucu 33. dakikada kaleye atılan şutun rakipten dönmesi sonucu ceza alanı içinde topu önünde bulan Yusuf, güzel bir dönüşle kalecinin kımıldayamayacağı sağ köşesinden golümüzü attı. 39. dakikada İsmail Güven ileride yakaladığı kaleciyi aşırtma vuruş yaptıysa da top kalecide kaldı. Devre 1-1 sonuçlandı.

İkinci yarı Ali Akkuş ve Emre Can çıkarılarak yerine Abdulaziz ve Zahit alındı. Bu yarıda 49. dakikada Abdulaziz'in sert volesi kaleci tarafından önlendi. Bu yarıda pas hatalarımız çoğalmaya başladı. Ayrıca Abdulaziz'in ofsaytta kalması olası ataklarımızı önledi.

66. dakikada bizi umutlandıran gol geldi. Abdulaziz'in soldan ortasına ayak koyan Zahit galibiyete taşıdı. Sevincimiz fazla sürmedi, iki dakika sonra golü yedik durum 2-2 ye geldi.

Ne olduysa bundan sonrasında oldu.

İskenderun AŞ, baktı bizim takımda iş yok, galibiyet peşinde bizden daha hevesli mücadele etti. 77. dakikada Muhammed Demirci İskenderun AŞ’yi öne geçirdi. Biz şuursuz saldırırken devamlı kontratak yer durumuna düşüyorduk, öyle bir pozisyonda 83. dakikada Kutay Yokuşlu takımının 4. golünü atarak bizim umutlarımızı çime gömdü. Zaman daralmıştı. Maçın normal süresi böyle bitti 7 dakikalık uzatmaları oynarken 35 metreden çok sert ve düzgün İlyas Kubilay imzalı gol maçın sonucunu tayin etti!

Beş pas yapamıyoruz, hücumda çoğalamıyoruz, rakip ceza alanı civarında kayboluyoruz. Sert mücadeleyi hakkıyla yapıyoruz. Bunların çözümü 'henüz fragman seyrediyoruz, ileride filmi seyredeceğiz' diyen hocada. Henüz sinemada yerimizi alamadık, bundan sonra da alacağımızı sanmıyorum!

KSK 3- İSKENDERUN AŞ 4 olarak bitti ve namağlup ünvanımızı da kaybettik!

SAYIN LEVENT ERİŞ'E CEVABIMDIR.

31.10.2023 tarihinde sayın hocamız basın toplantısında benim adımı zikrederek, 'Kastamonu Güncel' köşemde, Kastamonu'daki her maçı izler ve yorum yaparken bu hafta rahatsızlığını ifade etmiş. Benden rahatsızlığı 28.10.2023 tarihli yazımda "Bana göre iki seçenek görünüyor. Amacımız kesin şampiyonluk ise (ki öyle) heyecan getirecek, vizyonu olan bir hoca ile devam edilmeli. İkincisi ise; puan cetvelinin üst sıraları veya play-off hedefi ise Levent Eriş ile devam." yazımdan kaynaklandığına inanıyorum.

Sayın hocamız diyor ki;

"Emin Eğri diye bir köşe yazarı var. İsim verdiği için ben de isim vererek konuşuyorum. Şöyle bir benim hakkımda araştırma yaparsa nasıl bir hoca olduğumu anlar. Okan ve Alptekin konusuna değinmiş.

Ben takım kaptanlığını Alptekin'e değil, Kastamonu'ya verdim. Kastamonu'nun ailelerine, altyapıdan gelen çocuklarına kaptanlık verdim. Sen o çocuğun gelişim için neler yaptığını bilmiyorsun."

Hocam; yönetim sizi araştırmış ve uygun görmüş. Ben veya başkası araştıracak değil. Sizin takıma ne verip vermediğinizi ve gördüğümüzü gazeteci olarak yazacağız. Bunu böyle kabullenmek zorundasınız. Genç çocuğa kaptanlık takdiri size ait, bana göre 'yanlış' demek de bana ait. Alptekin'in neler yaptığını da 'oynatırsanız' sahada görüyoruz.

"Yapmayın, Kastamonu'nun evladına vurmaya kalkmayın. Kastamonulu çocuğa destek çıkmamak bu şehrin geleceğine ambargo koymak demektir." diyorsunuz.

Burada 'ajitasyon' yapıyorsunuz hocam. Benim Alptekin hakkında geçen seneden beri, siz gelmeden dahi, geleceğin yıldızı, bu çocuğu kazanalım diye birkaç yazım var, okumadan yanlış beyanda bulunuyorsunuz.

"Şunu söylemek istiyorum, beni dış mihraklar etkilemez. Böyle bir köşe yazarı ile devam edeceksek, bu çocukları böyle eleştireceksek böyle olmaz. Söz konusu çocuklarımsa cevabı sonuna kadar veririm. Bu konuda babamı tanımam!" diyorsunuz! küçümser halde. Onu tanımam, etmem, burada bahsettiğim için utanç duyuyorum demiş. Beni Başkanımıza veya Google'a sorun size söylerler!

Önce okuduğunuzu anlamanızı öneririm. Bana tehditvari tabirle 'tanımam' derken benim de sizi tanımayacağımı bilin.

Köşe yazarlığını sizin demenizle durduracak veya devam edecek değilim. Herkes görevini bilsin. Ayrıca basın toplantınızda küçümser, değer vermez, aşağılar ifadelerle bahsetmenizi de kınıyorum. İskenderun AŞ maçı sonrası yeni basın toplantınızla kamuoyuna bilgi verin bakalım ne umutlar vereceksiniz.

Ben sözümün arkasındayım. Başarılar dilerim.