Evleri su kabaklarına işliyorlar

İnebolu ilçesinde açılan su kabağı işlemeciliği kursu yoğun ilgi görüyor. Kursiyerler tarafından İnebolu'nun aşı boyalı evlerinin işlendiği su kabakları satışa sunuluyor.

  • 1096
Evleri su kabaklarına işliyorlar

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde İnebolu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Aile Destek Merkezi projesi çerçevesinde su kabağı işlemeciliği kursu açıldı.

İlçede yaşayan vatandaşlardan yoğun ilgi gören kursla kursiyerlerin aldığı eğitim sayesinde gelir elde etmeleri amaçlanıyor.

3 ay boyunca devam eden kursta eğitim alan kursiyerlerin yaptığı ürünler, açılan sergilerde ve hizmete açılan satış odasında satılıyor.

Evleri su kabaklarına işliyorlar

Kursla ilgili bilgi veren Proje Koordinatörü Ebru Madenci, "Su kabağı işlemeciliği kursu ile kursiyerler su kabaklarını inceltme, kesme ve boyama işlemlerini yaparak dekoratif ürün haline getiriyorlar. Su kabaklarının içinin boşaltılması ve ışıklandırılması ile birlikte avize şeklinde kullanılan İnebolu aşı boyalı evleri başta olmak üzere, çeşitli süslemeler yapılıyor. Ürünler kursiyerler ve usta öğreticisi tarafından tasarlanıyor. Kurslar 3’er aylık dönemlerle yenilenmekte. Yaptığımız sergilerde ve binamızda satış mağazası olarak bir odamızda da satışa sunuluyor." dedi.