Evliyaları Anma Haftası Programı Belli Oldu

25'inci Şeyh Şa'ban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası etkinlikleri 6 Mayıs Cuma günü saat 12.00'de Kastamonu Kalesi mevkiinden Hz. Pir Camii'ne gerçekleştirilecek 'Huzura Yürüyüş' etkinliğiyle başlayacak. 

  • 1458
Evliyaları Anma Haftası Programı Belli Oldu
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Bu anlamlı gün ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Şeyh Şa’ban-ı Veli’nin; Hz. Mevlana, Hacı Bektaşi Veli ve Hacı Bayramı Veli ile birlikte Anadolu’nun dört manevi direğinden biri olduğunu belirterek, “Şeyh Şa’ban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası programını ciddi manada önemsedik. Bu noktada vakfımızla birlikte dolu dolu bir program hazırladık. Anadolu’nun dört direğinden birisi olan Pirimiz Şeyh Şa’ban-ı Veli’nin Kastamonu’da olduğunu, Dünya çapında tanıta bilmek için adeta bir seferberlik başlattık. Bu noktada çalışmalarımızı var gücümüzle sürdürmeye de devam edeceğiz” dedi.

Şeyh Şa’ban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası Programı’nı Kültür Bakanlığı programına aldırmak istediklerini de ifade eden Başkan Babaş, tüm Kastamonuluların 25’inci Şeyh Şa’ban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası Programlarına sahip çıkmalarını istedi.

Başkan Babaş, Kastamonu'nun manevi duygularının en üst seviyeye ulaşacağı 25’inci Şeyh Şa’ban-ı Veli ve Kastamonu Evliyaları Anma Haftası Programı’na tüm vatandaşlarımızı davet etti.