EYT'de ödemeler başladı! Paralar nasıl alınacak?

EYT kapsamında emekli olanlara ödemeler başladı. Mart ayında emeklilik için başvuran ve maaş bağlama işlemi tamamlananlara ilk ödemeler yapılıyor.

  • 2778
EYT'de ödemeler başladı! Paralar nasıl alınacak?

2 milyondan fazla kişinin emeklilik hakkı kazandığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde başvurusunu mart ayı içinde yapanlara ilk ödemeleri yapılmaya başlandı.

Mevzuata göre mart ayında başvuranlar 1 Nisan'dan itibaren emekli sayılıyor. EYT kapsamında SSK'dan emekli olanlar 1 Nisan-17 Nisan arasındaki farkları, Bağ-Kur'lular ise 25 Nisan'a kadarki farkı birikmiş olarak alacaklar.

Emeklilik için 1,6 milyon başvurudan 250 binden fazlasının işleminin tamamlandığı belirtilirken ödemelerin nasıl olacağı merak konusu oldu.

E-DEVLET'TEN GÖRÜLEBİLECEK

Ödeme alınıp alınmadığı e-devlet üzerinden sorgulanabilecek. e-devlet'te "diğer emeklilik işlemleri" bölümünden "emekli günlük ödeme kısmı" sorgulaması yapılarak ödeme yapılıp yapılmadığını görmek mümkün. Ödemeler belirli bir hesaba yatmıyor. Kimlik numarasıyla başvuru yapılarak alınabiliyor.

EYT'LİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALABİLECEK

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında mart ayında emeklilik dilekçesi verenler, yasal olarak 1 Nisan’dan itibaren emekliliğe hak kazanmış oluyor.

Mart ayında emeklilik dilekçesi veren EYT’lilerin tamamı, ilk emekli aylıkları ne zaman ödenirse ödensin, Ramazan Bayramı için 2 bin lira ikramiye alacak.