FETÖ davaları Kastamonu'da devam ediyor

Meslekten ihraç edilen öğretmen, işçi ve ev hanımının yargılanmasına başlandı.

  • 693
FETÖ davaları Kastamonu'da devam ediyor
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında meslekten ihraç edilen öğretmen, işçi ve ev hanımı ilk kez hakim karşısına çıktı.

Ağır Ceza Mahkemesinde ayrı ayrı görülen duruşmalara, "silahlı terör örgütü üyesi oldukları" iddiasıyla tutuksuz yargılanan eski öğretmen Sedat K, işçi Ensar Ç. ve ev hanımı Sümeyra K. ile avukatları katıldı.

Ensar Ç. savunmasında, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini söyledi.

"Demiray" kod isimli gerçek ismini bilmediği bir kişinin 2014 yılının Temmuz ayında telefonuna ByLock'u yüklediğini belirten Ensar Ç, "Yine 2014 yılının Eylül ayında programı telefonumdan sildim. Daha sonra bu yapıdan kimseyle irtibatım olmadı." dedi.

Mahkeme heyetinin üzerine kayıtlı 6 hat olduğunu hatırlatması üzerine Ensar Ç, "Ben iki hat kullandım. Bir hattımı da annem kullandı. Söylemiş olduğunuz diğer 3 hattı ben kullanmadım. Bu hatlar benim bilgim dahilinde değil." ifadesini kullandı.

Sümeyra K. ise suçsuz olduğunu öne sürerek, "ByLock'u kullanmadım. 2015 yılında evlendim. Evlendikten 4-5 ay sonra eşim, ByLock kullanıldığı iddia edilen hattı bana verdi. Ben bu programı hayatım boyunca görmedim. Eşim internetimi kullanmak için telefonu alırdı." diye konuştu.

Sedat K. de kapatılan Bank Asya'da 2005 yılında hesap açtırdığını anlatarak, "Aktif-Sen üyeliğiyle ilgili bize hukuki ya da yasalara uymayan bir teklifte bulunmadılar. Bizden olumsuz bir istekleri olmadı. Sendikanın yapıya yakın olduğunu biliyordum ancak yapıyla ilgili herhangi bir teklifleri olmadı. Bu nedenle üye olmakta bir sakınca görmedim." dedi.

Mahkeme, dosyalardaki eksiklerin giderilmesi için duruşmaları erteledi.