FETÖ'den dernek üyesi 15 kişinin yargılaması başladı

"Silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla tutuksuz yargılanan 15 sanık, ilk kez hakim karşısına çıktı

  • 1081
FETÖ'den dernek üyesi 15 kişinin yargılaması başladı
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 15 kişinin yargılanmasına başlandı.

Kastamonu Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "silahlı terör örgütü üyesi olduğu" iddiasıyla tutuksuz yargılanan, kapatılan Gül Eğitim Kültür ve Çevre Gönüllüleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin 15 üyesi katıldı.

Sanıklardan B.D. savunmasında suçsuz olduğunu öne sürerek, "Dernek başkanı 'Üye sayımız az. Bir imza atıver' dedi. Ben bu şekilde derneğe üye oldum ancak derneğin hiçbir faaliyetinde bulunmadım." dedi.

S.Ş. ise dernek başkanının ağabeyi olduğunu anlatarak, "Ağabeyim bir gün bana kağıt getirdi. Üye tamamlamak için beni üye yaptığını söyledi. Dernekte bu kadar insan olduğunu bilmiyordum. Şu an görüyorum. Dernekle ilgili hiçbir bilgim yok." diye konuştu.

O.T. ise İnebolu ilçesinde 2006 yılında dükkan açtığını aktararak, "Dernek başkanı dükkan komşumdu. Yardım derneği kuracaklarını söyledi. Derneğin bir konferansı için sandalye taşıdım. Dernekte tek yaptığım faaliyet budur." ifadesini kullandı.

Sanıkların adli kontrolünün kaldırılmasına karar veren mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 21 Şubat 2018'e erteledi.

AA