FETÖ şüphelisinden ilginç çıkış: 'Çek çek şereftir'

Kastamonu merkezli 16 ilde düzenlenen FETÖ operasyonu sonrası gözaltına alınan şüphelilerin adliyeye sevkleri sırasında şahıslardan biri, basın mensubuna "Çek çek şereftir" diye bağırdı.

  • 1873
FETÖ şüphelisinden ilginç çıkış: 'Çek çek şereftir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Kastamonu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Kastamonu merkezli yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında örgüte üye olduğu ve kriptolu haberleşme sistemi “ByLock” uygulamasını kullandığı tespit edilen 80 kişinin yakalanması için 16 ilde eş zamanlı operasyon başlatılmıştı. Kastamonu Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alınan şüphelilerin, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevkleri devam ediyor. Son olarak adliyeye sevk edilen şüphelilerden S.D., Ü.H., S.A. ve F.H. ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilirken, E.Ö., H.M.B., İ.P. ve A.D. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ayrıca Kastamonu KOM ekipleri, emniyetteki işlemleri tamamlanan 9 şüpheliyi daha adliyeye sevk etti. Şüphelilerin adliyeye sevkleri sırasında FETÖ sanığı bir kişi, basın mensubuna ilginç bir çıkışta bulundu. Kameralara doğru seslenen FETÖ şüphelisi, "Çek çek şereftir" diyerek adliyeye yürüdü.

Öte yandan, Terörle Mücadele ekipleri, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırılan ve gözaltına alınan Azdavay Kaymakamı A.G. ile Pınarbaşı Kaymakamı B.C.’yi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk etti. Adli makamlara çıkartılan A.G. ile B.C., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kastamonu’da, 16 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonlar sonucu gözaltına alınan 80 şüpheliden emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 22 şüphelinin 11’i tutuklandı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 9 kişinin de adliyedeki işlemleri devam ediyor.