Fidanlık Müdürlüğü kuruldu

AK Parti Kastamonu İl Başkanı Doğan Ünlü, Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde Fidanlık Müdürlüğü'nün kurulduğunu söyledi.

  • 2188
Fidanlık Müdürlüğü kuruldu

Başkan Ünlü; "Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile Resmi Gazete'de yayınlanan kararlar arasında şehrimiz için de önemli bir konu yer aldı. Bir süredir sürdürdüğümüz çalışmalarımızın bir meyvesi olarak Orman Bölge Müdürlüğü'müz bünyesinde Fidanlık Müdürlüğü kurulması kararlaştırıldı.

Türkiye'nin oksijen depolarından birisi olan ilimizi ormancılık konusunda Türkiye'nin ve dünyanın gözde şehirlerinden biri yapmaya kararlıyız. Bu kapsamda mevcut orman potansiyelimizi korumanın yanında ağaçlandırma çalışmalarımızı da tüm hızıyla sürdürüyorduk. Bölge Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Fidanlık Müdürlüğü sayesinde daha planlı ve düzenli faaliyetler yürütülecek.

İlimizde gerçek ve tüzel kişilerin ağaçlandırma, suni gençleştirme ve peyzaj düzenleme çalışmalarında ihtiyaç duyulan her türlü fidanı üretip dağıtma faaliyetini gerçekleştirecek olan Fidanlık Müdürlüğümüz aynı zamanda orman ağacı ve süs bitkileri tohumlarını da üretip saklama konusunda çalışmalar gerçekleştirecek.

Ormanlarımız ve fidanlıklarımız ilimizin en önemli hazinelerinden biridir. Orman denildi mi akla Kastamonu gelir. AK Parti olarak iktidara geldiğimiz 2002 yılından bu yana ormancılık alanında Kastamonu'muzu çok ileri seviyelere getirdik. Bundan sonra da bu sorumlulukla hareket etmeye devam edeceğiz.

Fidanlık Müdürlüğümüzün kurulmasında emekleri bulunan Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli'ye, İl milletvekillerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Kastamonu için durmak yok yola devam."