'Futbol oynadık gibi!'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Futbol oynadık gibi!'

  • 2932
'Futbol oynadık gibi!'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında İskenderunspor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, İskenderunspor'a 2-0 yenildi.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Bu günkü misafirimiz deprem bölgesinden ve depremi en şiddetli şekilde yaşamış, birçok ilden daha büyük Hatay’ın ilçesi İskenderunspor’du.

Depremi yaşamış illerin bazı takımları liglerden çekilmesine rağmen, İskenderunspor ‘devam’ kararı almış ve lige devam ediyor.

Bu günkü takımlarını gördüğümüzde, devam etmelerinin şampiyonluk aşkına olduğu ve bunu da gerçekleştireceklerini düşündüklerinden olduğunu sanıyorum.

Maça gelince; oturmuş bir takım. Puan cetvelindeki 5. sıra ve liderden 6 puan geride olması iddialı olduklarını gösteriyor.

KSK ise, iyi havada oynayarak üç puan almak amacındaydı. Karşısındaki güçlü takım buna izin vermedi. Net gol pozisyonuna ancak 66. dakikada girebildik, onu da beceremedik her zamanki gibi!

Birkaç tehlikeyi savuşturan takımımız, maçın 42. dakikasında soldan gelen İskenderunspor atağında kalenin uzağına yapılan ortaya, kafa vuruşu ile penaltı noktası üzerindeki arkadaşına aktardı. 29 numaralı Hasan Hüseyin yarı vole şeklinde iyi bir vuruşla İskenderunsporu’u öne geçirdi. Akabinde 43. dakikada bize de fırsat geçti, sol taraftan yerden güzel bir pas alan Yiğitali vurma becerisini gösteremeyince golden olduk. İşte bu farklar bir takımı ya iyi takım yapar, ya da vasat takım!

Bir takımın oyun mantalitesi olmalıdır. Hücumda, savunmada kimin ne görevi olduğunu hocanın verdiği görevi kafalardaki şablonlarında yaşamalıdır. Maalesef biz de öyle bir şey yok. Herkes top ayağına gelince oyuna katılıyor. Çağımız futbolu takım oyunudur. Böyle olmadığı sürece herkes kendini yorar, sonucunda pozisyonu kaybeder!

Ofsayt taktiği uygularken bir hata yaptık o da ikinci gol oldu kalemizde. Gördüğüm kadarı ile ‘ofsayt’ kokan bir pozisyondu ama kalecimizin yetiştiği topu ıskalaması kalemizde ikinci gol oldu. Ofsayt itirazları da sonucu değiştirmedi. 75. dakikada iskenderunspor’lu Süleyman, ikinci sarı karttan kırmızı kartla ihraç edildi.

Maç bu skorla bitti. Görünen bazı gerçekleri de belirtmem gerek. 66. dakikada oyuna alınan Alptekin Çaylı bir şekilde bu takıma monte edilmelidir. Neden ilk 11'de oynatılmaz anlamak zor. Girdiği andan itibaren takıma hareket geldi. Çok mücadele etti, birçok serbest atışı kullandı.

Kendisine tavsiyem, fazla çalım atmamalı, topu ayağından daha erken çıkarmalıdır. Her an ciddi sakatlık tehlikesine maruz kalabilir. Çalım atma yeteneğini daha pozitif ve çabuk değerlendirebilir.

Basına demeç veren Hocamız, seneye şampiyonluk mücadelesi verecek olan KSK'da olacağını açıkladı. O zaman emekliliği gelmiş ve yeterli kapasiteyi göstermeyen oyuncuları radikal karar ile yedek kulübesinde bekletmelidir.

Düşme tehlikesi de kalmadığına göre, yolların ayrılacağı oyuculara zorunlu olmadıkça yer vermemelidir. Gençlerin tecrübe kazanması ve seneye daha iyi olması için bulunmaz bir maç takvimidir. Bunu ısrarla değerlendirmelidir.

Skoru bırakalım, gençlerin gelecek yıl yıldız olması için çalışalım.

Maçın hakemi ise; oyunu kesmeyen, avantaj kurallarını sertliğe rağmen uygulayan bir yönetim gösterdi. Tarafsız ve adil olmaya çalıştığı görüldü.

Umudumuz ve beklentimiz artık seneye ama maçlara gitmeye ve desteğe devam etmek her futbolseverin görevi olmalıdır."