'Galibiyeti özlemişiz…'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Galibiyeti özlemişiz…'

  • 1891
'Galibiyeti özlemişiz…'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Menemen FK ile karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Menemen FK'yi 1-0 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "Yeni hoca ile, grubumuzda iddialı olan ve Türkiye’nin sayılı hocalarından Yılmaz Vural’ın çalıştırdığı Menemen Futbol Takımı ile ‘olmak veya olmamak’ kıvamındaki bir maça çıktık.

Her şey futbol oynamaya müsait ve tribünlerin tamamı dolu idi. Levent Eriş’in kurduğu takımdan farklı bir 11 bekliyorduk. Kısmen de öyle oldu. Takımın etkili ve golcü oyuncusu Yusuf Türk kadroda yoktu. Nedeni sakatlık olabilir diye düşünürken sonradan oyuna alındı. Nedenini hoca bilir, kadro kurgusunda henüz üç beş antrenmanla tam bilgi sahibi olamayacağı doğaldır.

İlk yarım saatte inanın her iki takımda adeta seyircileri uyuttu! Bazen ‘saman alevi’ gibi atak başlıyor, sonunu göremeden eriyip gidiyordu.

Takımda biraz daha ciddiyet, daha sert oyunu tercih ederken, önceki zamanlardaki gibi yan ve geri oynama hastalığı yine başladı! Rakip sahadan geri kaleciye kadar dönmek, rakip sahanın ortalarından atılan taç atışımızda bile geriye vermek ve kaleciye pas vermek korkaklıktan başka bir şey değildir!

Rakibi baskı altına alacaksan sürekli onların sahasında olmak ve atak oynamak gerekirken geri paslarla hız kesmek olmuyor!

Maçın 33. dakikasında net gol olabilecek topa vuramayan Samed Ali acaba hangi toplara vurarak gol atacak merak ediyorum. Bu bir beceriksizlik halidir!

İkinci yarının ilk 10 dakikasında Menemenspor baskılı oynadı, bizi sahamızdan çıkarmadı. Devamında bizim ataklarımız ve baskımız oldu. Presli oynayınca rakip hatalar yapmaya başladı.

Nihayet, 58. dakikada ilk ve maçın tek golü geldi. Sol kanattan Kubilay'ın faul atışını kullanması ve güzel bir ortaya Okan’ın kafa vuruşu ile golümüz geldi.

Gol atmasına rağmen Okan’da haftalardır düşüş var. Beklediğimiz futbolu göremiyoruz.

Gol sonrası yine ataklar yapmaya çalıştık ama karşı ataklar da gelince devam ettiremedik. Hele son 10 dakika ve uzatmalarda Menemen FK tüm hatlarıyla yüklendi. Birkaç da pozisyon buldu, kötü vuruşlarla gole çeviremedi. Tamamen savunmaya mahkum olduk!

Hoca takımı tanıdıkça daha iyi olacak umudundayım. Denizli deplasmanından galibiyetle dönersek, hoca da ideal kadrosunu kuracak hale gelebilir.

Hakem küçük hatalar olsada iyi maç yönetti. Futbolun gereği sertliğe izin verdi.

Kendini bilmez, KSK düşmanı(!) diyeceğim kişiler halen sahaya yabancı madde atıyor. İhtarımız var, saha kapatma veya seyircisiz oynama an meselesi. Herkes bunu yapan hadsizlere mani olmalıdır.

Seyirci kalabalık ama suskun! Tezahürat için ara sıra yayın merkezinden uyarılıyor. Acele ve acil olarak Tribün lideri ve Amigo gereklidir tribünleri coşturacak.

'Yandım Ayhan'ın bir ara 'Bir baba Hindi' tekerlemesi bile seyirciyi coşturdu.

Taraftarlar Derneği bu işe bir el atmalıdır. Yeni şarkılar, marşlar bizim ihtiyacımız.

Her geçen hafta lig kızışıyor, birinciliğe aday üç takım (Iğdır, Amed, KSK) kaldı sayılır. Az hata yapan ipi göğüsleyecek.

Play-off her takım için şampiyonluktan daha zor, hatta imkansız gibi oradan çıkabilmek!

Yeni hoca ile umutluyuz, başarılar. Denizli virajını dönüp gelin bir hele!