Gazeteciler ve Aileleri, İftarda Buluştu

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti, geleneksel hale getirmeyi hedeflediği üyelerine yönelik iftar programlarının ikincisini gerçekleştirdi.

  • 453
Gazeteciler ve Aileleri, İftarda Buluştu
TAKİP ET Google News ile Takip Et


İl merkezinin yanı sıra ilçelerden de çok sayıda gazetecinin aileleriyle birlikte hazır bulunduğu iftar programında MHP Kastamonu Milletvekili Emin Çınar, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Tot ve çok sayıda gazeteci katıldı.

İftar sonrası konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz, “1984’de kurulan Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti, geride bıraktığı 31 yılda hep Kastamonu'nun menfaatleri için hareket etmiş, Kastamonu için elini taşın altına çekinmeden koymuştur. Bugün 105 üyesi bulunan Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu çatısı altında çalışmalarını sürdürmektedir” dedi.

Gazete ve radyolara destek verilmesi yönünde birçok platformda dile getirdiği çağrısını iftar programında da yineleyen Erkan Yılmaz, şunları söyledi: “Son dönemde önemli oranda azalış gösteren kamu ve özel ilanlar neticesinde gazetelerimiz sıkıntılı günler geçirmektedir. Ben her defasında olduğu gibi yine bir çağrıda bulunmak istiyorum; hemşehrilerimiz her gün yerel gazete satın alarak kentin sesi yerel basına destek olmalıdır. Kurum ve kuruluşlar, sivil toplum örgütlerimiz ve iş dünyasının temsilcilerinin de gazete ve radyolarımıza ilan-reklam gelirleriyle destek vermeleri önem taşımaktadır. Yerel basın, yerelin, halkın sesidir. Bu nedenle tüm kentliler, seslerine sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)