Gazetecilerin riskli gruba alınması için bakanlığa başvuru

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) gazetecilerin riskli gruplar arasına alınıp koronavirüs aşısı olması için Sağlık Bakanlığı'na talep de bulundu.

  • 1755
Gazetecilerin riskli gruba alınması için bakanlığa başvuru
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu (TGK) Yönetim Kurulu, koronavirüs sebebiyle gazetecilerin riskli grup çatısı altında yer alması ve aşı yapılması için Sağlık Bakanlığı’na talep yazısı gönderdi. TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı’nın ve yönetiminin girişimiyle gerçekleştirilen bu talep için cevap bekleniyor.

Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erkan Yılmaz’da konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Şu anda sağlıkçılarımız ve güvenlik güçlerimizle birlikte basın mensuplarımızda koronaya karşı büyük bir mücadele veriyor. En büyük risk grupları arasında gazeteciler de bulunuyor. Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’nın aşı ile ilgili açıklamalarından sonra Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu da hemen harekete geçti. Sayın Genel Başkanımız ve yönetimi gerekli yazışmaları gerçekleştirdi. Bakanlıktan gelecek olan haberi bekliyoruz. Meslektaşlarımızın da aşı vurulacak gruplar arasına alınması için çaba sarf ediliyor. Emeği geçenlere teşekkür ederim” dedi.