'Gazide son tango'

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri'den maç kritiği. 'Gazide son tango.'

  • 2176
'Gazide son tango'

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta mücadele eden GMG Kastamonuspor, sahasında Kırşehirspor'la karşı karşıya geldi.

Temsilcimiz GMG Kastamonuspor, Kırşehirspor'u 3-2 mağlup etti.

Sitemiz köşe yazarı ve futbol antrenörü Emin Eğri, maçın kritiği yaptı.

Eğri, "2022/2023 Türkiye Futbol 2. Llig Kırmızı Grup maçlarını tamamladık. Gazi’de son maçına çıkan KSK, rahat ve istekli bir oyun ile misafir ettiğimiz Kırşehirspor’u iki defa, iki farklı öne geçmesine rağmen 3-2 galibiyetle bitirdi.

Bu maçın ve yılın analizine baktığımızda, maçta 'Bizim çocuklar' Faruk Öcal ve Muhammet Haşim Çoban Kırşehir forması ile rakibimiz oldular. Ayrıca hocaları Ahmet Duman, KSK'ya iki kez şampiyonluk yaşatmış bir hoca olarak misafirimizdi.

Klasik kadromuzla maça başladık sayılır. Henüz maçın başında 8. dakikada ilk golümüzü atınca daha rahat bir oyun sergiledik. İki takımında puana ihtiyacı olmadığı için sadece futbol oynamak için oynadılar. Gollerde bilinçli pozisyon yaratılarak atıldıysa da, ah vah dedirten, basit son vuruşları yapamayan her iki takım oyuncularını da gördük!

Bizden birçok oyuncunun önümüzdeki sezonda 'şampiyonluk' iddiasını yürütecek kapasitede olmadığı bir gerçektir. Sezon içinde yapılan ama faydası olmayan 'Ara Transfer' olayını iyi düşünmemiz gerek. Daha önceki basın toplantısında önümüzdeki sezonun transferini başta hoca olmak üzere iki teknik insanın daha olacağı komitenin yapacağını söylemişti önümüzdeki yıl için gemileri yakan sayın Cengiz Aygün. Doğru düşünmüşler ve benim de bu konuda bir önerim var. Transfer konusunda yetkili ve etkili kişiler arasında önceki başkan Erkan Özcan’ın olmasının çok faydalı olacağını düşünenlerdenim. Her yönüyle Futbol piyasasını bilen ve içinden gelen kişi olmasından ve kulüpte önceden Başkanlık yapmasından da değerlendirmemiz gerek. Tabi ki mevcut yönetim bilir ama bu fikrimi söylemezsem yanlış olur kanaatindeyim.

Bir oyuncumuza dikkat çekmek isterim. O da Mustafa Alptekin Çaylı. Bu genç yıldızımız için 'Geleceğin yıldızı' gözüyle bakıyor ve yazıyordum. Üstelik hak ederek 20 yaş altı milli takıma çağrılmış, oynamış bir umudumuzdu. Ne yazık ki birden parlayan ve çabuk sönen yıldız olmaya adaydır. Her şeyi bilen, futbolun zirvesinde olduğunu sanan bir 'KASINTI' genç olmuş. Egosunu tatmin eder tarzda oynuyor, birçok pozisyonda bencilce hareket ediyor. Takım futbolundan ziyade kendi futbolunu oynuyor.

Takım kaptanlığını vererek onore eden kulüp ne yazık ki hata yaptığını görmüştür. Bunu taşıyamadığı ayan beyan ortada. Hocası ve yönetim gerekli tedbiri almaz ise, seneye sahalarda göreceğimizi sanmıyorum. Yıldızlığa aday bir kişinin yıldızı sönmeye başlamış bu haliyle.

Önümüzdeki yılın şampiyon adayı KSK'ya şimdiden başarılar dilerken, herkesin çorbada tuzu olmasını beklemeliyiz. Çünkü birlikten kuvvet doğar.

Yolumuz açık olsun.