'Geçmişte yapılan yanlışlığın bedelini ödüyoruz'

MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Aydın, kurum ziyaretlerini sürdürüyor. Aydın, 'Şehircilik anlamında geçmişte yapılan yanlış uygulamaların bedelini ödüyoruz.' dedi.

  • 789
'Geçmişte yapılan yanlışlığın bedelini ödüyoruz'

31 Mart’ta gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde çalışmalarını yüksek tempoda sürdüren MHP Kastamonu Belediye Başkan adayı Yüksel Aydın, İl Emniyet Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünü ziyaret etti.

İlk olarak Emniyet Müdürü Kayhan Ay’ı makamında ziyaret eden Aydın, daha sonrasında emniyet teşkilatı mensupları ile bir araya geldi.

Emniyet teşkilatının Kastamonu’nun güvenli yarınları için üstün hizmet gösterdiğini ifade eden Aydın, yerel yönetim olarak emniyet teşkilatı ile güç birliği yapmaya, her konunda destek olmaya devam edeceklerini ifade etti.

'Geçmişte yapılan yanlışlığın bedelini ödüyoruz'

İl Emniyet Müdürlüğü ziyareti sonrasında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nü ziyaret eden Aydın, kurum personelleri ile bir araya geldi. Aydın, yeni dönemde hayata geçirmeyi planladığı projeleri ve vizyonu hakkında bilgi verdi.

Yerel yönetimlerin, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlükleri ile yakın ilişki içerisinde olduklarını söyleyen Aydın, kurumlar arası koordinenin önemine değindi.

Yüzde 65’i ormanlarla kaplı olan Kastamonu’nun çevre konusunda diğer illere nazaran daha hassasiyetli olduğunu ifade eden Aydın, yeni dönemde çevre ve iklim değişikliğinin getirdiği olumsuzlukları en aza indirgemek için projeler ortaya konulması gerektiğini kaydetti.

İklim değişikliğinin meydana getirdiği olumsuzlukların acı sonuçlarının Kastamonu’nun hafızasında kaldığını ve kolay kolay da gitmeyeceğini belirten Aydın, “Mevsimler artık çok değişkenlik gösteriyor. Şu anda bile kışı yaşamamız gerekirken neredeyse yazı yaşıyoruz. İklimlerdeki değişkenlik maalesef bizlerin de hafızalarında derin acılar bırakıyor. Çok değil 2021 yılında Bozkurt’ta meydana gelen sel afetimiz hala aklımızda. Diğer ilçelerimizde yaşanan irili ufaklı sel afetleri ki keza kent merkezimizde yaşandı. Bunları unutmayalım. Allah’tan gelene boynumuz kıldan ince fakat biz önlemimizi alalım. Önceliğimizi bunlara verelim. İklim değişikliği üzerine biraz daha kafa yoralım. Bunu yapmadığımız zaman hem maddi hem de manevi zararlar ortaya çıkıyor. Yerel yönetimler olarak bizlere ne görev düşüyorsa yapacağız. Bu konunda bakanlığımızla sürekli koordineli çalışacağız. Gelecek nesillerimize iyi bir çevre bırakmak istiyorsak eğer bunun alt yapısını bir an önce hazırlamalıyız,” dedi.

Kastamonu’nun hava kalitesinin beklenenin çok altında olduğuna dikkat çeken Aydın, “Dört bir yanımız orman ama hava kalitemiz oldukça düşük. İki vadi arasında konumlanan ilimizde hava sirkülasyonu nedense yetersiz kalıyor. Şehircilik anlamında geçmişte yapılan yanlış uygulamaların bedelini ödüyoruz. Yüksek katlı yapılaşmalar hava sirkülasyonunun önündeki en büyük engellerden bir tanesi. Olukbaşı Ankara yolundan giriyoruz devasa binalar, Kuzeykent’e geliyoruz devasa binalar. Aynı durum Tosya yolu için de geçerli. Yatay mimari yerine dikey mimariyi tercih edenler bu yaşanan durumun baş sorumlusudur. Yüksek katlı binalar sadece hava kalitemizi düşürmekle kalmıyor ülkemizin deprem ülkesi gerçeğini de göz ardı ediyor. Hiçbir planlama, ülkenin ve ilimizin durumu düşünülmeden dikilen binaların sorumluları, Allah göstermesin yaşanabilecek bir afette hesabını veremezler, veremeyecekler de. Sayın Cumhurbaşkanımızın da sürekli ifade ettiği gibi biz şehrimizde yatay mimariyi esas kılarak dönüşümü başlatacağız. Birileri gibi zemin sağlamsa yüksek kat veririz diye asla kimseye bir şey söylemiyoruz. Kimseye de söz vermiyoruz. Bizim dönemimizde yüksek katlı binalara yer olmayacak. Şehir plancılarımız, mühendislerimiz ve mimarlarımızın onay vermediği hiçbir konut projesi hayata geçmeyecek. Vatandaşlarımızın can güvenliği yüksek katlı binalar yaptırarak güya belediyeye sağlanacak kaynaktan daha önemlidir. Kastamonu’da yeni alanlar belirleyip kentsel dönüşümü hızlıca başlatacağız. Öncesinde de riskli yapıları tespit edip çalışmaya başlayacağız. Kimseyi mağdur etmeden, kimsenin hakkında girmeden ortak noktada buluşarak çalışacağız. Bunun yanında söz verdiğimiz gibi Bakanlığımız ile ortak çalışarak evi olmayan çalışanlarımızı, vatandaşlarımızı uygun koşullarda ev sahibi yapacağız. Hiçbir kar amacı gütmeden yapacağımız konut projeleri ile vatandaşlarımız ev sahibi olarak güvenli bir şekilde hayatlarını sürdürecekler. Şehir adında tüm planlamalarımızı alanında uzman kadromuz yapacak. Ben yaparım, ben bilirim, ben ederim gibi yaklaşımları asla kabul etmeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.