Geleceğin şampiyonları kuşaklarını aldı

Kastamonu'da taekwondo eğitimi alan 270 öğrenci için kuşak töreni yapıldı.

  • 4878
Geleceğin şampiyonları kuşaklarını aldı

Kastamonu’da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen ’spor okulları’ çerçevesinde taekwondo eğitimi alan 270 öğrenci için kuşak töreni düzenlendi.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan sporcular, taekwondoda profesyonelliğe ilk adımı attı.

Kastamonu Merkez Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen törene veliler de yoğun ilgi gösterdi.

Aileler de çocuklarının ilk kuşak alma anlarını cep telefonlarından video ve fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

“Derece alan sporcularımıza Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın çok büyük destekleri var”

Derece alan sporculara Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ülke çapında ve uluslararası anlamda büyük teşvik ve destekleri olduğunu vurgulayan Gençlik ve Spor İl Müdürü Reşat Asrak, “Bizim kültürümüze, yapımıza Türk milli kültürüne en uygun sporlardan bir tanesi taekwondodur. Taekwondo kültüründe bu çocukların yetişmesi onların gelecekteki ders başarılarına ve disiplinli bir yaşam sürmelerine birçok katkı sağlayacaktır. En önemlisi milli bir sporcu olduğu anda akademik başarısına da çok ciddi katkı sağlamış olacak ve maddi olarak da desteklenecektir. 'Çocuğum akademik olarak başarılı olsun ama sporla uğraştığı zaman da akademik başarısı geride kalır' düşüncesi kesinlikle aklınızda yer etmesin. Çünkü spor akademik başarıyı tetikleyen disiplinli yaşamayı, çalışmayı önceleyen bir branştır. Burada bugün 270 tane öğrencimizin kuşak töreni var. Spor, minikten başlayarak büyükler noktasına kadar bir süreklilikle gençlerimizi yoğurarak spora devam ettirebilirsek hem akademik başarılarının gelişimine hem de milli sporcu olduklarında gelecekteki hayatlarına çok büyük bir katkı sağlayacak” dedi.

"Bir adım attık, yüzlerce adımla karşılaştık"

Taekwondo antrenörü İsmail Arıkan, "Biz onlarla övünür, onlar için çalışır ve onlara güveniriz. Geleceğimizin garantisi çocuklarımızın ruhen, bedenen ve zihnen güçlü yetişmesi adına spor yaparak sağlam adımlar ile yetişmeleri için bir adım attık ve yüzlerce adımla karşılığını aldık. Öncelikle bize bu yolda güvenip çocuklarını emanet eden ailelerimize ve bizimle yürüyen çocuklarımıza yine bu yolda bize desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor İl müdürümüz Sayın Reşat Asrak ve şube müdürlerimize, okullarında bu çalışmayı destekleyen okul müdürlerimize, farklı illerden bize yoldaş olan antrenör arkadaşlarımıza minneti bir borç bilir şükranlarımızı sunarız" dedi.

“Çocuğum yürüyemiyordu taekwodoya yazdırdım, çok mutluyum”

Çocuğu taekwodo töreninde kuşak alan Hatice Yalçın, “Çok gururluyum, çok seviniyorum. Çocuğum daha aktif, daha başarılı, sporda olmasından çok memnunum. Pandemiden dolayı evde bacakları, kasları gerilmişti. Sporda daha aktif oldu. Daha girişimci oldu. Çok memnunum. Bütün velilere tavsiye ediyorum. Çocuğum spora 6 yaşında başladı, şu anda 8 yaşında. Devamlı olarak gidiyor. Çocuğumu taekwondoya yazdırma fikri benden çıktı. Çocuğum yolda yürürken kucağıma almamı istiyordu, yürüyemiyordu. Pandemide evdelerdi, dedim spora yazdırayım. Çok memnunum. Ayrıca çocuğumu her dala göndermek istiyorum” diye konuştu.

"Kuşağımı aldığım için çok mutluyuz"

Taekwondo öğrencisi Berra Yapıcıoğlu ise, heyecanlı olduklarını belirterek, “Büyüyünce taekwondo hocası olmak istiyorum. Kuşağımı aldığım için çok mutluyum. Taekwondoya devam edeceğim. Beni eğiten hocalarıma teşekkür ederim” şeklinde konuştu.