Geleneksel oyunlarla dijital diyet uygulanacak

Çocukları ekran bağımlılığından kurtararak fiziksel aktiviteyi teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen geleneksel çocuk oyunları öğretmenleri tarafından oynatılıyor.

  • 1213
Geleneksel oyunlarla dijital diyet uygulanacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in liderliğinde, ekran bağımlılığı ve obezite gibi sorunlarla mücadele etmenin en etkili yollarından biri olarak görülen geleneksel oyunlar, Kastamonu’da okul bahçelerinde çizilen rengarenk çizgilerle öğretmenleri aracılığıyla çocuklara oynatılmaya başlandı.

Oyunlar arasında “çatlak patlak”, “istop”, “çömlek”, “bızbız”, “beştaş”, “altın bilezik”, “gölge kovalamaca”, “köşe kapmaca”, “mendil kapmaca”, “seksek”, “tombik”, “yağ satarım bal satarım” gibi birçok sevilen oyun yer alıyor.

Aynı zamanda Kastamonu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Kastamonu Üniversitesi ile yapılan iş birliği neticesinde öğretmenlere geleneksel oyunlarla ilgili seminerler verilerek oyunlar öğretildi.

Projeyle, çocukların bağımlılığa neden olan telefon ve tablet kullanımından uzaklaşması, arkadaşlık bağlarını güçlendirmesi ve spor yapması amaçlanarak obeziteyle de mücadele edilmesi hedefleniyor.