Genç çiftçilere hibe desteği verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı Etüt ve Projeler Daire Başkanlığınca Kastamonu'da genç çiftçilere yönelik eğitim programı ve hibe desteği verilecek.

  • 3367
Genç çiftçilere hibe desteği verilecek

Tarım ve Orman Bakanlığı Etüt ve Projeler Daire Başkanlığı tarafından yürütülen Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi (KDAKP) kapsamında kırsal dezavantajlı alanlarda yaşayan küçük ölçekli çiftçilerin refahının ve direncinin artırılması amacıyla 18-40 yaş aralığındaki (Başvuru tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış) gençlere yönelik olarak genç girişimci eğitimi ve genç girişimci başlangıç paketi (gençlik işletmeleri) hibe programı uygulanacak.

2023 yılında KDAKP kapsamında yeni kırsal genç kesim işletmelerini desteklemek üzere çilek yetiştiriciliği, örtü altı sebze yetiştiriciliği, büyükbaş hayvancılık, arıcılık ve tıbbi ve aromatik bitkiler konularında genç çiftçi eğitimleri Kastamonu'da ekim ayında yapılacak.

Program çerçevesinde, kendi işletmelerini kurmayı amaçlayan 6 genç girişimciye üretim teknikleri, işletme yönetimi ve örgütsel becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler verilecek.

Genç Çiftçi Eğitim Programını tamamlayan gençlerin 2024 yılında KDAKP Genç Girişimci Başlangıç Paketi Hibe Programından faydalanması amaçlanıyor.

2024 yılında uygulanacak olan Genç Girişimci Başlangıç Paketi Hibe Desteğinde, hibe oranı yüzde 70 KDAKP desteği ve yüzde 30 ayni/nakdi faydalanıcı katkısı şeklinde uygulanacak.

Genç Girişimci Başlangıç Paketinde Hibeye Esas Yatırım Tutarı KDV hariç 22 bin euroyu; sağlanacak olan hibe desteği ise KDV hariç 15 bin 400 euroyu geçmeyecek.

Programın başvurusu 28 Ağustos ila 08 Eylül tarihleri arasında yapılacak.

Konuya ilişkin Kastamonu İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden bilgi alınabilir.