'Gençler çalışmalarımızın merkezinde'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, 'Bu şehri gençlerle birlikte yöneteceğiz. Gençler çalışmalarımızın merkezinde.' dedi.

  • 819
'Gençler çalışmalarımızın merkezinde'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş, gençlerin kalbini fethetmeye devam ediyor.

Tahsin Babaş, katıldığı bir televizyon programında açıkladığı gençlere yönelik projelerin yankıları sürerken, bu sefer de instagram hesabından başlattığı “bana sor” etkinliği ile gençlerin dikkatini çekmeyi sürdürüyor.

Babaş, gençleri seçim çalışmalarının ve projelerinin merkezine koyduğunu söyledi.

"Gençler için değil gençlerle birlikte yöneteceğiz"

Babaş, "Gençler bizim için çok önemli, gençler için değil gençlerin içinde olduğu bir yönetim şekli uygulayacağız. Gençlerimiz yönetimin içinde olmalı ve geleceğe yön vermeli. Onların yetenekleri, umutları ve enerjileri bizlere güç veriyor. Yazılım OSB Projesi ile Türkiye’ye ve dünyaya yazılım yapan gençler yetiştireceğiz, hem nitelikli iş gücü sorunumuzu çözeceğiz hem de gençlerimize istihdam olanakları sağlayacağız.

Ortaokuldan itibaren tüm öğrencilerimiz için Robotik Kodlama Atölyesi yapmayı planlıyoruz, bu projenin hedefi gençlerimizin yeteneklerini tespit edip, ona göre geleceklerine yön vermek. Sevdiği mesleği yapan mutlu, başarılı bir neslin yetiştirilmesine öncülük edeceğiz." diye konuştu.

"Türkiye’de ilk; yakıtı senden araç bizden"

Babaş, "Yakıtı senden araç bizden projesi ile nitelikleri uygun olan gencimiz, Kastamonu sınırları içerisinde istediği yere gidip gelebilecek. Bu Proje Türkiye’de ilk! Öğrencilerimizin hayatını kolaylaştırmak bizim için çok önemli çünkü onlar şehrimizin hem ekonomisine hem de kültürel gelişimine çok büyük katkı sağlıyor. Buyurgan bir tavırla gençlerle iletişim kuramazsınız.

Gençlerle istişare etmeye, onların fikirlerini almaya özen gösteriyoruz. Sokakta, kampüste, kafede, sosyal medyada onlarla her ortamda birlikte olmak ufkumuzu açıyor. Gençlerle birlikte hareket ettiğimizde hedeflerimize daha hızlı ulaşacağımıza ve çok güzel başarılara imza atacağımıza yürekten inanıyorum. İnstagramda, gençler için bana sor etkinliği başlattık. Karşımda, şehrinin sorunlarını bilen, Kastamonu için dertlenen, gelecek için umudu olan bir nesil vardı. Yüzlerce mesaj ile nasıl bir Kastamonu istediklerini net bir şekilde ortaya koydular. Mesajlardan bazılarını sizlerle paylaşmak istiyorum:

-Başkanım, bunu soran bir başkanımız olsun yeter.

-Başkanım, üniversite gençleri uzak memleketlerden geliyor çoğu, onları ziyaret edip dertlerini dinlemenizi istiyorum.

-Gastronomi kursları istiyoruz.

-Bize gelin başkanım, çayınız hazır.

-Tiyatro, bale ve buz pateni salonu…

-Yüzme havuzu desem…

-Stadyum…

Hepsine minnettarım. Söz veriyorum; bu şehri birlikte yöneteceğiz. Evine davet eden, gençlerin ise en kısa zamanda kapılarını çalacağım, çaylar sizden etli ekmekler benden." dedi.