'Gençlik bizimle'

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Babaş, gençlerle buluştu. Babaş, 'Gençlik bizimle.' dedi.

  • 503
'Gençlik bizimle'

Seçime doğru geri sayım devam ederken adayların saha çalışmaları da yoğun bir şekilde sürüyor.

AK Parti Kastamonu Belediye Başkan adayı Tahsin Babaş gençlerle buluştu.

Renkli anların yaşandığı, son derece samimi bir atmosferde geçen söyleşi programında gençler sordu, Tahsin Babaş cevapladı.

Babaş, "Hayatımda en çok istediğim şey bir enstrüman çalabilmekti, mesela gitar çalmayı çok isterdim." dedi.

Babaş, "Gençlerimizle soru cevap programında bir araya geldik. Bu programda hem seçim sürecini hem de şehri nasıl yöneteceğimizi konuştuk, görüş alışverişinde bulunduk, gençlerimiz sordu biz cevapladık. Doğrusunu söylemek gerekirse bu buluşmaların kazananı biziz, hem yepyeni bilgilerle donanıyoruz hem de onların enerjisiyle coşkusuyla motivasyonumuzu arttırıyoruz. Gençler bizim hazinemiz, yaşam enerjimiz, onların ufku umutlarımızı diri tutuyor, azmimizi ve inancımızı arttırıyor. Çoğu zaman aynı dili konuşmasak da aynı yere bakıyor aynı hedefe ilerliyoruz. Onlardan çok şey öğreniyoruz. Bu çağın hâkimi onlar, dijital dünya, yapay zekâ, teknoloji onların alanı. İnanıyorum ki birlikte hareket edersek başarılı oluruz. Bu şehri birlikte yöneteceğiz. Dolayısıyla ekip olmak birlikte olmayı, birbirini iyi tanımayı ve güçlü bağlar kurmayı gerektirir. Bunun için çok ciddi mesai harcadık, çalışmalar yaptık. Profesyonellerle uzun bir çalışmanın sonunda Z Kuşağı Raporunu hazırladık." diye konuştu.

"Gençler için değil gençlerle birlikte"

Babaş, "Gençlerimizle hem yüz yüze hem de sosyal medya üzerinden sürekli bir araya geliyoruz. Onlar için bir şey yapmayacağız, gençlerle birlikte yapacağız. Değerli arkadaşlar bu bir slogan ya da vaat değil; birincisi bu nesil öyle buyurgan ebeveyn tavrını sevmiyor! İş birliği ekip olmak önemli ama fikrine önem veriyorsanız. İkincisi zaten mekânın sahibi onlar biz emanetçiyiz. Bizim tecrübemiz ile onların enerjisini, fikirlerini harmanlayarak yepyeni, çağdaş bir yönetim anlayışı ile şehrimizi gençlerimizle birlikte yöneteceğiz. Bir kez daha belirtiyorum; en başından beri bütün gençlik projelerimizi gençlerimize danışarak oluşturduk. Bu sebeple her zaman gençlerimizle birlikte hareket edeceğimizin sözünü veriyorum. Gençler adına ahkâm kesmek yerine onlara destek olacağız, mihmandarlık edeceğiz.

Gençlerimizin potansiyelini etkin kullanması, geleceğe hazırlanması aynı zamanda kültürümüzü değerlerimizi geleceğe taşıması adına da her birimizin sorumluluğu var. Gençler geleceğimiz, onların savrulup gitmesini önlemek, vatana millete faydalı evlatlar olmaları için öncülük etmek yapacağımız tüm hizmetlerden daha önemli." diye konuştu.

"Öğrenciler şehrimizin ekonomisine de kültürüne de değer katıyor"

Babaş, "Kendilerine yönelik hazırladığımız projelerimizi konuştuk, büyük bir heyecanla çoktan sahiplenmişler projeleri. Yazılım OSB ve Robotik kodlama projelerimizi çok beğeniyorlar. En büyük talepleri Kastamonu’nun gençler için keyifle yaşanabilir bir şehir olması; eğitim ve iş hayatlarına yönelik çalışmalarımızın yanı sıra sportif ve kültürel alanda yapacağımız çalışmalar da gençlerden tam not aldı. Hayat pahalılığı gençlerimizi çok zorluyor bunun farkındayız; beslenmeden toplu ulaşıma, ücretsiz internete onları destekleyeceğiz. Türkiye’de ilk kez yakıtı sizden araç bizden projesi ile örneğin Ilgaz’a kayağa gideceksiniz araba vereceğiz.

Gençlerimiz, sosyal hayatlarında, kendi fikirleri ile özgürce var olmak istiyor bu konuda da müsterih olsunlar her zaman yanlarında olacağız. Kastamonu’ya eğitim amacıyla gelen gençlerimiz şehrimizin hem ekonomisine hem de kültürüne değer katıyor. Aynı zaman da şehrimizin tanıtımına da çok büyük katkı sunuyor. Bu sebeple de bizim için öğrencilerimiz çok değerli. Üniversitenin yanında Öğrenci İletişim binası yapacağız, burası sizlerin yönetiminde olacak ve tüm talepleriniz için istişare halinde olacağız. Her ay sizlerin seçtiği bir sanatçı konser verecek. Yine sizlerin organize ettiğiniz etkinlikler yapacağız. Sosyal etkinliklerde sürekliliği sağlayacağız.

Hayatımda en çok istediğim şey bir enstrüman çalabilmekti, mesela gitar çalmayı çok isterdim. Eğitimim ve kişisel gelişimim adına çalışmalar yaptım ama iş hayatına erken başladığım için sanırım bu taraf biraz eksik kaldı.

Bu programda farklı siyasi görüşten gençler vardı. Gençler meselelere eleştirel ve objektif bakıyor, bulunduğu yerde yanlış varsa onu da söylüyor, sadece karşı tarafı yermiyor. Kastamonu’ya bizim daha iyi hizmet edeceğimize inanıyorlar. Gençlerin desteği bizimle.

Gençlerimiz Hazır. Biz Hazırız. Kastamonu Gerçek Belediyecilik ile Buluşmaya Hazır."