Genel Merkez ve il teşkilatını istifaya çağırdı

İYİ Parti Kastamonu önceki dönem İl Başkanı Katar, Genel Merkez ve il teşkilatını istifaya çağırdı.

  • 1208
Genel Merkez ve il teşkilatını istifaya çağırdı

İYİ Parti Kastamonu önceki dönem İl Başkanı, 28. Dönem 1. Sıra Milletvekili adayı Ahmet Katar, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'ne ilişkin açıklamada bulunarak, "Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi." dedi.

Öncelikle seçimlerin ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını dileyen Katar, "Kastamonu’daki seçim sonuçları İYİ Parti açısından değerlendirildiğinde maalesef ki sonuç hüsran olmuştur. Bu tabloda en büyük sorumluluk başta Genel Başkan olmak üzere Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu ve Yerel Yönetimler Başkanı Burak Akburak’tadır. Kendilerini defaatle hem telefon hem mesaj aracılığıyla uyarmama rağmen Kastamonu’da delegenin oylarıyla göreve gelen Merkez İlçe Teşkilatı seçime 3 ay kala görevden alınmış, başka bir partinin İl Başkanı İYİ Parti’den Belediye Başkan adayı yapılmıştır. Geldiğimiz noktada İYİ Parti Kastamonu Merkez İlçe’de 526 oy alarak tarihi bir başarısızlıkla karşı karşıya kalmıştır. Bu oyun karşılığı binde 8’dir." diye konuştu.

"BU REZİLLİĞİN HESABINI KİM VERECEK"

Katar, "Genel Başkan ne yazık ki bu süreçte yanlış yönlendirilmiştir. Genel Başkanlık o dur ki istişare gerektirir. Önüne her getirileni aday yapmak, sorgulamamak marifet değildir. Merkez ilçenin görevden alınma sürecinde Kastamonu’ya hiçbir Genel Merkez yetkilisi gönderilmemiştir. Ankara’dan verilen kararlar ile gelinen nokta ortadadır. Mecliste grubu bulunan, hazine yardımı alan bir parti Kastamonu’nun 15 ilçesinde aday çıkaramamıştır. Bu rezilliğin hesabını kim verecektir?" diye konuştu.

"GENEL MERKEZ VE İL TEŞKİLATINI İSTİFAYA DAVET EDİYORUM"

Katar, "Sosyal medyadan ahkam kesen fotoğraf meraklısı arkadaşlara sormak istiyorum. Ne oldu Gönüllerin Kastamonu İttifakı? Böyle mi gönüllere girdiniz siz? Siyaseti çok bildiğiniz için mi bu sonuçla karşı karşıya kalındı? Bu soruların cevaplarını İYİ Parti’ye emek verenlere açıklamak zorundasınız. Vatandaşın sesine kulak vermeyen, siyasette istikrarlı politika üretemeyen ve millete güven aşılamayan hiçbir hareketin başarılı olma şansı yoktur. Bu sonuçta pay sahibi olan Genel Merkez ve İl Teşkilatını acilen istifaya davet ediyorum. Oturdukları koltukları dolduramayan herkes o koltuğu terk etmek zorundadır." diye konuştu.