Girişimcilik için ilk adımı attılar

Başarı sertifikası alan öğrenciler, girişimcilik için ilk adımı attı.

  • 2126
Girişimcilik için ilk adımı attılar

Kastamonu, Çankırı ve Sinop illerinde "JuniorBizz Akıllı Para Yönetimi Programı"na katılan ortaokul öğrencileri aldıkları başarı sertifikası ile girişimcilik için ilk adımı attı.

TR82 Bölgesi’nde ortaokul öğrencileri arasında girişimcilik kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) tarafından, Bölge İl Milli Eğitim Müdürlükleri ile Genç Başarı Eğitim Vakfı iş birliğinde düzenlenen "JuniorBizz Akıllı Para Yönetimi Programı" düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

Üç ilden programa katılan yaklaşık 300 ortaokul öğrencisine, oyun temelli etkinlikler ve uygulamalı aktiviteler ile altı başlık altında okul öğretmenlerince finansal okuryazarlık, parayı yönetebilme ve girişimci ruhu kazandırma eğitimleri verildi.

Eğitimlerde çocuklara "Banka ve para ilişkisi", "Değer kavramı", "Parayı idareli kullanmak", "Yeni bir iş kurmak", "Akıllı tüketici olmak" ve "Bana ne faydası var?" konularında bilgiler paylaşıldı.

Öğrencilere başarı sertifikası

TR82 Bölgesi illerinde 24 Mayıs-10 Haziran 2023 tarihleri arasında düzenlenen eğitim programı toplam 18 günde tamamlandı.

Eğitim sonunda girişimcilik kültürüne ilişkin yeni kavramlar öğrenen çocuklar, bu kavramları içeren "Tasarruf ve Bilinçli Tüketim" konulu piyesler sergiledi.

Program, illeri temsilen Kastamonu Merkez Ortaokulu, Sinop Gelincik Ortaokulu ve Çankırı Atatürk Ortaokullarının her birinde ayrı ayrı programa katılan öğrencilere başarı sertifikalarının takdim edilmesiyle sona erdi.

KUZKA, Bölge İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Genç Başarı Eğitim Vakfı iş birliğinde düzenlenen program ile çocukların paranın toplumdaki rolünü kavramaları; paranın paylaşmak, biriktirmek ve harcamak gibi kullanımları olduğunu görmeleri; bir iş kurmak ve gelir elde etmek için gerekli olan süreçleri anlamaları; yeteneklerini, becerilerini fark ederek neler yapabileceklerini keşfetmeleri hedefleniyor.