Görmez, Babaş'ı Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ı ziyaret etti.

  • 417
Görmez, Babaş'ı Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

‘Diyanet İşleri, toplumumuz en hassas kurumlarından’

Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanlığının Kastamonu’da düzenlediği ‘Tecvit Çalıştayı’nın açılış programına katılmak üzere Kastamonu’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ı ziyaret etti. Ziyaretinden ötürü Görmez’e teşekkür eden Babaş, yaptığı selamlama konuşmasında; “Diyanet İşleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mehmet Görmez’i evliyalar şehri Kastamonumuzda ağırlamak bizi son derece memnun etmiştir. Ziyareti dolayısıyla kendisine ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Diyanet İşleri toplumumuz en önemli ve hassas kurumlarından birisi. Sayın Başkanımız da bu hassas ve değerli kurumun başında görevini en iyi şekilde icra etmektedir. Ben Yüce Allah’ın, Sayın Görmez’e bu görevinde her zaman yardımcı olmasını temenni ediyorum” dedi. Gerçekleştirilen bu ziyaretin ardından Belediye Başkanı Tahsin Babaş ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kastamonu Valiliği, Belediye Başkanlığı ve   Diyanet İşleri Başkanlığının  katkıları ile düzenlenen, ‘Kuran'ı Kerim Tilavetinde Yapılan Yaygın Hatalar ve Ekoller Arası İhtilaflar’ başlıklı Tecvit Çalıştayı’na katılmak üzere Kuzeykent Belediye Nikah ve Konferans Salonu’na hareket ettiler.

‘HER İŞİNİZ GÜLE GÜLE OLSUN’

Tecvit Çalıştayı açılış programında bir konuşma yapan Babaş; “Kastamonu; Osmanlı’ya sancaklık yapmış, tarihiyle, kültürüyle, geçmişiyle ve maneviyatıyla çok önemli şehirlerden bir tanesi olmuştur. İsfendiyar Beyliği, Çobanoğlu Beyliği, Candaroğlu Beyliği gibi beyliklerle, Anadolu’da hüküm sürmüştür. Biz de sahip olduğumuz bu tarihi mirası yaşatmak, geliştirmek, gelecek nesillere aktarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bunun için de her ortamda, her vesile de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz, Kastamonu için her zaman ‘Evliyalar Diyarı’, ‘Şehitler Beldesi’ diyoruz. Gerçekten Kastamonu olarak bu sıfatlarla anılmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu çalıştay da bizim çalışmalarımıza şevk ve destek olmuştur. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Pirimiz Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri'nin de söylediği gibi; ‘gelişiniz güle güle, gidişiniz güle güle, her işiniz güle güle’ olsun” diye konuştu.

‘NİCE KAVİMLER BU KİTAPLA YÜCELMİŞTİR’

Çalıştayda açıklamalarda bulunan Görmez ise; “Bu öyle bir kitap ki, nice kavimler bu kitapla yücelmiştir, nice kavimler de bu kitapla alçalmıştır. Bütün kavimler, bu kitaba saygı göstermediği zaman, onda var olan adaleti, merhameti terk ettiği zaman yücelme yollarını kaybeder. Millet olarak bu toprakları vatan kıldığımızdan beri bu kitapla yüceleceğimizi gördük. Milletimizin her ferdinin Kuran'a gösterdiği hizmet, onu yaşamak için tarih boyunca millet olarak gösterdiğimiz gayret her türlü takdirin fevkindedir. Milletimiz Kur’an ile yücelmiş, yükselmiş ve hayat bulmuştur. Bugün burada Kur'an ehlinin Kastamonu'da bir araya gelişi, tarih boyunca yaptığımız çalışmaların devamı olacaktır inşallah” diye konuştu.