Görmez, Hz.Pir Türbesini Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Şeyh Şaban-ı Veli Hazretlerinin türbesini ziyaret etti.

  • 521
Görmez, Hz.Pir Türbesini Ziyaret Etti
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Cizre’de, Sur’da ve Nusaybin’de yaklaşık bir buçuk ay bazı camilerimiz sabah namazında açılamadı, ezanlar okunamadı. Bütün bunları geride bıraktık. Hiç kimse ezan okumasa bile ben o bölgelere giderek minarelere çıkarak ezanı okurum" dedi.

Türkiye Diyanet Vakfı Kastamonu Şubesi’nin açılışı dolayısıyla Kastamonu’ya gelen Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, terör saldırıları nedeniyle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgelerinde ezan okunamamasının ve camilerin saldırılar nedeniyle zarar görmesinin kendilerini üzdüğünü kaydetti.

Ezanın, istiklalin ve bağımsızlığın simgesi olduğunu söyleyen Görmez, “Yeryüzünde ezanı İstiklal Marşı’na yüklemiş bir milletiz. Merhum Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşı’nın bir beytinde; ‘bu ezanlar ki şahadetleri dinin temeli, ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli’ diyor. Dolayısıyla bu topraklarda, hiçbir karış toprağı hiçbir zaman he hiçbir saniye ezansız kalmayacaktır inşallah. Ülkemizde yaşanan son hadiselerde pek çok camimiz zarar gördü, pek çok camimizde ibadet güvenliği tehlikeye girdi. Ancak bütün bunlar geçicidir. Biz Diyanet İşleri Başkanlığı olarak her şart altında ülkemizin her tarafında ezanı bir saniye bile ertelememiz mümkün değildir. Bunlar gelip geçici şeylerdir ve inşallah bu tür hadiseler topraklarımızda yer bulmayacaktır. Zaten o bölgeler Anadolu’da ezanın ilk okunduğu bölgelerdir. O bölgede yaşayan vatandaşlarımız bir saniye olsun ezansız, ibadetsiz ve camisiz yapamazlar. Cizre’de, Sur’da ve Nusaybin’de yaklaşık bir buçuk ay bazı camilerimiz sabah namazında açılamadı, ezanlar okunamadı. Bütün bunları geride bıraktık. Hiç kimse ezan okumasa bile ben o bölgelere giderek minarelere çıkarak ezanı okurum” dedi.


ŞEYH ŞABAN-I VELİ HAZRETLERİNİN TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİ
Görmez, Kastamonu’da saban namazını Şeyh Şaban-ı Veli Camii'nde kıldı. Namazdan sonra Kur’an-ı Kerim okundu ve dualar edildi. Ardından namaz çıkışı cemaate simit ve çorba ikram edildi. Namaz sonrası Şeyh Şaban-ı Veli Hazretleri'nin türbesini de ziyaret eden Görmez burada dua etti. Daha sonra Kastamonu’da görev yapan imam hatiplerle bir araya gelen Görmez, ardından Türkiye Diyanet Vakfı Kastamonu Şubesi’nin açılışını katıldı. Topçuoğlu Camii'nin yanında açılan Türkiye Diyanet Vakfı Kastamonu Şubesi’nin açılışına gelen davetlilerle bir süre sohbet eden Görmez, ardından vakfın açılışını yaptı. Türkiye Diyanet Vakfı’nın tüm dünyada insanların yardımına koşan ve ihtiyaçlarını gideren bir vakıf haline geldiğini belirten Görmez, vakfın tüm illerde şube haline gelmesi için çalışma başlattıklarını kaydetti. Konuşmasının ardından açılış kurdelesini kesen Görmez, vakıf binasını gezdi. Ardından Görmez, Ankara’ya gitmek üzere şehirden ayrıldı.

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)