Cumhuriyet Bayramı Mesajları

Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur.

  • 586
Cumhuriyet Bayramı Mesajları
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Cumhuriyet Bayramı Mesajları...

Aziz ve Necip Milletimizin yedi düvele karşı büyük bir mücadele vererek, kendisini yok etmek isteyenlere karşı kazandığı zaferin ardından büyük bir coşku ile kurduğu cumhuriyetimizin 90. Yılını kutlamanın mutluluğunu ve şerefini yaşamaktayız. Hepimize hayırlı olsun.

Bilmeliyiz ki Cumhuriyetimiz büyük mücadeleler ve büyük fedakarlıklar sarf ederek kurulmuştur. İşgal altında olan ve yok edilmek istenen bir millet destansı  kahramanlıklar ve mücadeleler sonunda nice şehitler vererek kazandığı kurtuluş savaşını cumhuriyetle taçlandırmıştır. Yüce Milletimiz bundan yüz yıl evvel büyük kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde Türkiye Cumhuriyetini kurmuştur. O gün Yedi cihana Türk Milletinin yok edilemeyeceğini, verdiği mücadeleyle ispat eden Türk Milleti, bugün cumhuriyetin  90. Yılını kutlayarak Milletimizin ve Devletimizin atiye dek baki kalacağını bir kez daha göstermektedir.

Hangi durum ve şartlarla karşı karşıya olalım milletimiz ve devletimiz birlik ve beraberlik içinde daim olarak atiye dek yaşayacaktır. Geçmişte nasıl bizi yok etmek isteyenler cesaret ve kahramanlıkla verdiğimiz mücadele karşısında hüsrana uğramışlarsa, bugünden sonrada  kirli oyunlar ve türlü tuzaklarla bizi bölmek, parçalamak ve hatta yok etmek isteyenler bir kez daha hüsrana uğrayacaklardır.
Hiç şüphemiz yok ki muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur.

Bu vesile ile bize cumhuriyeti armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, milletimiz için canlarını gözlerini kırpmadan feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum.

CUMHURİYETİMİZİN 90. YILI HEPİMİZE KUTLU OLSUN.

EMİN ÇINAR 
MHP KASTAMONU MİLLETVEKİLİ


29 Ekim Cumhuriyet bayramını kutlayarak, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yılında, birlikte olmanın, bir olmanın ve birlikte yaşamanın iradesiyle ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmanın idealini taşıyoruz. Cumhuriyetimiz demokrasimizin teminatıdır. Ecdadımız bizlere Cumhuriyeti hediye ederken, çok büyük badirelerden geçerek, küresel emperyalistlerin emellerini savuşturarak çok önemli bir ders vermiştir. Bağımsızlık bizim karakterimizdir diyen Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyet rejimiyle de kendi kararlarımızı kendimiz verebilmemizi sağlayan bir idareyi, demokrasinin temel taşlarını bizlere aktarmıştır

Türkiye Cumhuriyetinin, cumhuriyetin getirdiği tüm güzellikler ve faydalarla birlikte, gelişmiş ülkeler seviyesine ulaşmayı ilke edinerek, bu yolda kararlıkla ilerliyoruz, Türk milleti, sahip olduğu Cumhuriyet değerleriyle çağdaş dünya ile bütünleşen ve demokrasiyle özgürlük oluşturan Cumhuriyeti sonsuza dek yaşatmaya kararlı şekilde yoluna devam etmektedir. Tarihten kaynaklanan kökleriyle, geleceğe uzanan idealleriyle Türkiye Cumhuriyeti, özellikle sancılı Ortadoğu coğrafyasında ve dünyada herkese çok önemli bir örnek oluşturmaya devam etmektedir. Ülkemizin birliği ve esenliği için özenin, öncelikle bu niteliklerin oluştuğu Cumhuriyet değerlerinin etrafında kenetleneceğine ve yeni ideallerle yüceltilerek geleceğe güçlü şekilde taşınacağına inancımız tamdır


Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, kahraman şehitlerimizi, gazilerimizi şükranla ve minnetle anıyoruz,  Mehmet Akif Ersoy’un “Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda” diye nitelediği, her karışında şehitlerin kanı bulunan topraklarımızda, esenlik ve ideallerimiz uğruna yaşayabilmenin, birlik ve beraberlik içinde olabilmenin kaygısını taşıyoruz. Huzur ve barış ortamında Cumhuriyetimizi nice 90 yıllara ulaştırabilmenin heyecanını yaşıyoruz. 

Cumhuriyetimizi bizlere hediye eden kahramanlarımıza, şehitlerimize, bu ülke için kanlarını dökerek bizlere kaybettiğimiz değerlerimizi hatırlatan tüm kahramanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle milletimizin, kardeşlerimizin ve idealimizi taşıyan her bir ferdimizin Cumhuriyet bayramını en içten dileklerimle kutluyorum, Cumhuriyet Bayramının ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

TÜMKASDER Genel Başkanı Murat Çalık


Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 90. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramınızı yürekten en kalbi sevgilerimizle kutluyoruz. 

Kastamonu Güncel Haber Yönetimi