'Güneş enerji santrali projemiz onaylandı'

Kastamonu Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu, 'Belediyemizin elektrik giderlerinde yüzde 30 tasarruf sağlayacağımız Güneş Enerji Santrali Projesi onaylandı.' dedi.

  • 1045
'Güneş enerji santrali projemiz onaylandı'

Belediye Başkanı Galip Vidinlioğlu tarafından geçtiğimiz günlerde belediye binasında basın toplantısı düzenlendi.

Belediye çalışmaları hakkında bilgilendirme yapan Vidinlioğlu, "Projelerimizi bir bir gerçekleştiriyoruz." dedi.

Kırık Barajı'nın önemine değinen Vidinlioğlu, "Karaçomak Barajı'nda ciddi bir su kaybı var. Onun için çok önemli bir proje. 73 bin 690 dekarlık bölgenin zirai su ihtiyacını giderecek, içme suyu temini için hayati önem taşıyan bir proje. Çalışmalar sürüyor. Maliyetler burada da ciddi arttı. İnşallah en kısa zamanda burasını şehrimize kazandırırız. Kırık Barajımızın yapımıyla alakalı Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü İçme Suyu Daire Başkanlığı ile Kırık Barajı protokolü imzalamıştık. Protokole göre baraj yapıldıktan sonra Kastamonu Belediyesi üzerine düşen hisseyi 30 yıla yayarak geri ödeyecek." dedi.

"ACEM HANI GASTRONOMİ MERKEZİ PROJEMİZİ ŞEHRE KAZANDIRMAK İSTİYORUZ"

Vidinlioğlu, "KUZKA bir miktarına destek olacaktı. Türkiye’de ilk projelerden biri olacaktı. İki yıl önce bu gündeme geldiğinde 9 Milyon gibi bir maliyeti vardı. Bunun yarısını da KUZKA yapacaktı. Biraz prosedürde gecikmeler olunca başlanamadı. Şu an maliyetler çok yüksek. İnşallah bir kaynak bulup bu projemizi şehre kazandırmak istiyoruz." diye konuştu.

"NASRULLAH MEYDANI'NDA TAMİRAT YAPILACAK"

Vidinlioğlu, "Tarihi Nasrullah Meydanı'nın görselliğiyle bütünlük sağlaması adına tabela karmaşasına son verilecek. Çalışmalar sona geldi. Yine meydanda taşlarla ilgili de sıkıntılar var. Orada gerekli tamiratlar da yapılacak. Ayrıca buraya bir yeşillendirme çalışması da yapabilirsek çok daha güzel olacak." ifadelerini kullandı.

"GÜNEŞ ENERJİ SANTRALİ PROJEMİZ ONAYLANDI"

Vidinlioğlu, "Belediyemizin elektrik giderlerinde yüzde 30 tasarruf sağlayacağımız Güneş Enerji Santrali projesi onaylandı. Yaklaşık 35 Milyon liralık bir proje. Bu proje beş yılda yapacağımız tasarrufla yatırım bedelinin büyük bölümünü karşılayacak bir proje. Ağustos ayında inşallah bu çalışmalar başlayacak." dedi.

"MUHTARLIK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİNASI İNŞA EDİLECEK"

Vidinlioğlu, "Vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmek için, idari bina ve garaj binası olmak üzere iki bölümden oluşan Muhtarlık İşleri Müdürlüğü hizmet binası inşa edilecek. Ayrıca Saraçlar Mahallesi'nde, 31 bin 500 metrekare mezarlık alanının Orman'dan, Belediyemize teslim sürecine gelindi. İhsangazi yolu üzerinde, 50 bin metrekare mezarlık alanı fizibilite çalışmaları yüzde 99 tamamlandı. Ahmet Dede Mezarlığı pilot bölge olarak belirlenmiş ve aile mezarlık alanları standartlaştırılarak (8 mezar sığacak, 30 metrekare ada/parsel ve yollar) yapılmakta." şeklinde konuştu.