Güvenci, 'Göreve bağımsız aday gelmeli'

Bağımsız Belediye Başkan adayı Güvenci, objektif olunması adına bağımsız adayın görev başına gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

  • 629
Güvenci, 'Göreve bağımsız aday gelmeli'

Bağımsız Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci, belediyenin iyi yönetilmesi ve hizmet için bağımsız adayın görev başına gelmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Kastamonulu hemşehrilerine seslenen Güvenci, "Yapılacak olan yerel seçimlere çok az bir süre kaldı. Vatandaşlarımız seçimde tercihini kime veya hangi siyasi partiye kullanmak istiyorsa istesin her zaman başımızın üzerindedir. Seçim çalışması kapsamında, adaylığımı açıkladığım günden itibaren Kastamonu'nun şerefli insanlarından aldığım olumlu olumsuz tepki, talep, istek ve şikayetlerini gündeme getirip, seslerini duyurmaya gayret ettim. Seçimlere az bir süre kalması ve seçim takvimi de dikkate alınarak, şu an gündemde olamayan çok ciddi bir gelişme olmadığı müddetçe gün itibariyle çalışmalarıma son veriyorum ve son kez talep ve isteklerinizi basın aracılığıyla yerine getirme onuruyla; kapınızı, gönlünüzü, sofranızı açtınız. Helal etmeniz dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum." dedi.

"Devlet her türlü hizmeti sunuyor"

Bağımsız aday Güvenci, "Tutturulmuş bir orkestra eşliğinde fakir, yardıma muhtaç oyun havası. Bilmeyen de bunlara seçimden seçime yardım yapılıyor zanneder. Hiçbir milletin hiçbir devletin yapamayacağı imkan ve hizmetlerden; Devlet, yemenizden içmenize, barınmanızdan odun kömürünüze, sağlık hizmetinden yaşlı maaşına, bakım parasından engelli ödeneğine varıncaya kadar ödeme yapıyor geniş kapsamlı haklardan yararlandığınız gibi, bazı sorumluluklardan da muaf tutulduğunuz herkesin malumudur. Size düşen yararlandığınız bu hizmetlerin karşılığı olarak utanç verici hale düsmemek helal ettirmektir. Bilesin ki sana reva görülen bir koli gıda maddesini kimse babasının parasıyla ve babasının ambarından çıkarıp vermiyor. Koskoca milletin hakkı var senin aldığın 500-550 TL değerindeki o kolide. Benim sizden isteğim bugünden itibaren insan onur ve şerefine yakışan öyle bir tavır takınalım ki kapıya gelen şahıs 'dilenci' durumuna düşsün ve aldığı dersle bir daha böyle basitlik ve ucuzluk peşinde koşamasın. Bugüne kadar böyle basitliklere tenezzül edip, bir koli yumurta, bir paket makarnaya seçim satıldı veya alındı ithamına düşüren ve memleketimizin kötü şöhretle anılmasınına neden olan bir avuç insanın oturdukları ev bindikleri araba fiyatı senin benim hayal edemeyeceğimiz ve telaffuz bile edemeyeceğimiz milyonluk rakamlar. Bu malın zekatı bile caddede gezen işsiz bir delikanlıya sermaye olur." diye konuştu.

"Babaş, bu soruları cevaplandır"

Bağımsız Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci, "Tahsin Babaş'a cevaplandırmasını istediğim, en çok vatandaşımızca merak edilen ve söylentileri ayyuka çıkan konuların başında yer alan birkaç sorum olacak?

1- Döneminde bir milletvekilinin danışmanı olarak görev yapan kişiye, aynı zamanda belediyede istisnai kadrodan çalışıyor gösterip, maaş verildi mi?

2- Döneminde belediye ile hiç alakası olmayan insanlara bordrolu çalışan olarak gösterilerek maaş verildi mi ve ayrıca bu kişilerin şahsi akaryakıt gider ve harcamalarının fatura ödemeleri belediye tarafından yapıldı mı?

3- Döneminde ücretsiz olarak belediyeden verilen inşaat malzemelerinin mahalle aralarında ticareti ve satışı yapıldığından haberin var mı? Varsa belediyenin uğradığı bugünkü maddi zararı nedir?

4- 2019 seçimlerinde vatandaşa LCD televizyon, altın ve para dağıtıldı mı?

Gündemden hiç düşmeyen bu konuları; insanlığına, dürüstlüğüne ve samimiyetine inandığımız ve saygı duyduğumuz, Kastamonu'yu bu değerlerle temsil eden tek milletvekili ünvanına sahip, Serap Ekmekci hanımın bilgilerine sunar, Babaş'tan en kısa zamanda cevaplamasını bekliyoruz.

Vatandaşımızın kafasını meşgul eden bu surulara; iftira de, itibar suikastı yapılıyor de, müfteri de, ben böyle basitlik yapacak adam değilim de, hakkımda kim bunları söylüyorsa müptezel ilan et yeter ki içtenlikle cevap ver.

Cevap ver, cevap ver ki seçim propagandasında rakip adaylar tarafından kullanılan 'dürüst aday, ahlaklı belediyecilik vb.' sloganları herkesin kendine ait seçim malzemesi diyebilelim." ifadelerini kullandı.

Bağımsız Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci şöyle devam etti:

"Bu vesileyle yapılacak olan seçimlerin vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diler, bu ve buna benzer can sıkıcı sorunların bir daha yaşanmaması, son bulması ve objektif olması adına bağımsız adayın görev başına gelmesi kaçınılmaz olduğunu takdirlerinize sunar, Yüce Rabbim'den tüm kalbi duygularımla sağlık, huzur ve mutluluklar dilerim. Devlet terbiyesi, ahlakı, ciddiyeti ve tecrübesiyle yetki verilmesi halinde, emanetiniz Güvende. Güvenci sözüdür."