Güvenci, İl Göç İdaresine sordu

Bağımsız Kastamonu Belediye Başkan adayı Güvenci, Kastamonu'da bulunan göçmen ve sığınmacılar hakkında İl Göç İdaresinden bilgi istedi.

  • 530
Güvenci, İl Göç İdaresine sordu

Bağımsız Kastamonu Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci, Kastamonu Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğüne cevaplandırılması talebiyle dilekçe sundu.

Güvenci, "İl Göç İdaresinden alınacak cevabın, bu misafirlerimizle ilgili düşünce, izleyeceğim yol ve stratejimi şekillendirme konusunda önemli bir katkı sağlayacağı önem arz ediyor." dedi.

Bağımsız aday Güvenci'nin cevaplandırılmasını istediği konular dört maddeden oluştu:

- Kastamonu Merkez sınırları içerisinde bulunan sığınmacı ve göçmen statüsünde oların nüfusu nedir?

- Ağırlıklı olarak ikamet ve bulundukları mahalle, sokak neresidir?

- Bu kişilere Devletimizin ilgili kurum ve kuruluşlarından, belediye de dahil olmak üzere çocuk başına yapılan maddi yardım ve diğer sosyal yardımlar nelerdir?

- Bu kişilerin aile ve çocuklarının çalışma hayatında olan yeri ve sayısı nedir?

"BELEDİYE BAŞKANLIĞIMIZIN BİLGİ VE DİKKATİNE"

Güvenci, "İçinde bulunduğumuz insani duygularımızın zirve yaptığı mübarek Ramazan'ı Şerif sebebiyle özellikle tarihi camilerimizin (Nasrullah Camisi, İsmailbey Camisi gibi) önünde yaşanan ve cemaatimizin muzdarip ve şikayetçi olduğu bir konuyu da Belediye Başkanlığımızın bilgi ve dikkatlerine sunmak istiyorum." diye konuştu.

"CAMİ CEMAATİ İSTEMİYOR"

Erkan Güvenci, "Cami cemaatinin, özellikle cuma namazı çıkışında kucağında çocuğu olan kadınlar ve yaş ortalaması 5-9 aralığındaki çocukların ellerinde naylon poşetle dilenmek için beklediği duygu simsarlığı yapan manzara ile karşılaşmak istemediğidir. İnsanımızın şikayetçi ve muzdarip olduğu bu konunun çözümü için Belediye Başkanlığımızın en azından cuma günleri zabıta marifetiyle bir düzen getirmesi yaşanan bu olumsuzlukların giderilmesi taleplerimiz arasında yer alan önemli bir konudur." diye konuştu.

Bağımsız Kastamonu Belediye Başkan adayı Erkan Güvenci şöyle devam etti:

"Vatandaşlarımızdan gelen talep ve istekler doğrultusunda yapacağım her çalışma ve hayata geçireceğim her proje; yine insanımız ve yine şehrimiz içindir. İnsanımıza, en iyi kaliteli hizmetin ve yaşanan sorunların çözümü için Erkan Güvenci olduğunun bilinmesini isterim."