'Halk Sağlığı Sokağı' etkinliğinde sayısal sonuçlar açıklandı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü'nce düzenlenen 'Halk Sağlığı Sokağı' etkinliğine ait sayısal sonuçlar açıklandı.

  • 6086
'Halk Sağlığı Sokağı' etkinliğinde sayısal sonuçlar açıklandı

08 Eylül’de Nasrullah Meydanı'nda düzenlenen 'Halk Sağlığı Sokağı' etkinliğinde; 4 kişi organ ve doku bağışında bulundu. Konu ile ilgili 198 kişi bilgilendirildi.

Sağlıklı hayat, fiziksel aktivite, sağlıklı beslenme ve obezite ile ilgili 498 kişinin boy ve kilo ölçümü, beden kitle endeksi hesaplandı. 314 kişiye beslenme, 119 kişiye fiziksel aktivite danışmanlığı yapıldı.

Aile hekimliği sistemi hakkında 139 kişi, Aile Hekimliği ve Hastalık Yönetim Platformu (HYP) hakkında 72 kişi bilgilendirildi.

Kanser, kanser taramaları, KETEM ve bulaşıcı olmayan hastalıklarla ilgili, 410 kişi kanser taramaları hakkında bilgilendirildi, 80 kişi bağırsak kanseri için gaitada gizli kan kiti verilerek tarama yapıldı. Tarama yaş aralığındaki kadınlarda uygun olan 3 kişinin taraması mobil HPV aracında yapıldı.

Meme kanseri için mamografi çekimine KETEM’e 125 kişi yönlendirildi, 385 kişinin kan şekerine, 430 kişinin tansiyonuna bakıldı, 600 kişiye danışmanlık yapıldı.

Bulaşıcı hastalıklar, bağımlılık ve tütün konularında 72 kişinin karbonmonoksit ölçümü yapıldı. Başvuran 280 kişiye bağımlılık ve bulaşıcı hastalıklar ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Halk Sağlığı Sokağı etkinliklerine katılan tüm vatandaşlara bilgilendirme broşürleri ve not defteri dağıtıldı.