Hamzaoğlu: 'Bu Bir Rejim Seçimidir'

Hamzaoğlu, Kastamonu'nun Kuva-i Milliye ruhunu taşıyan bir kent olduğuna vurgu yaptı.

  • 347
Hamzaoğlu: 'Bu Bir Rejim Seçimidir'
TAKİP ET Google News ile Takip Et


Seçim çalışmalarına Azdavay ve Devrekani ilçelerinde devam eden MHP Milletvekili Adayı Hayati Hamzaoğlu, "Bu bir kader seçimidir, bu bir rejim seçimidir. Durum böyleyken iktidar temsilcileri çıkıyor, istikrar bozulmasın diyorlar. Hangi istikrardan bahsediyorsunuz? Ekonominin kötü gidişinden yana olan istikrardan mı yoksa ülkemizi bölme noktasında gösterdiğiniz istikrardan mı?” dedi.

Hamzaoğlu, Kastamonu’nun Kuva-i Milliye ruhunu taşıyan bir kent olduğuna vurgu yaptı. İktidarın yargıyı oyuncak yaptığını söyleyen Hamzaoğlu, “Bir Ergenekon çıkarttılar. Sonra ‘yok öyle bir şey diyerek’ vazgeçtiler. Şimdi paralel diyorlar, bu paralelin ne olduğunu kimse çözemiyor. Çözüm süreci diyerek Dolmabahçe’de terörist başının temsilcileri ile oturup pazarlık yaptılar. Ama bu halk, 7 Haziran’da bu yapılanların hepsinin hesabını soracak. Bunun için oy ver, bizimle yürü Kastamonu, gitsinler. Gitmekle kalmayıp, bu yaptıklarının hesabını versinler” diye konuştu

Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 
“Bize atalarımızdan emanet edilen bu cennet vatanın tümünü milli birlik ve beraberlik içerisinde yürütecek bir iktidarı seçeceksiniz. Çünkü yarın huzuru mahşerde bunun bir karşılığı, bunun bir vebali olduğunu unutmayınız. Bu ülke, ülkemize giren Yunanlıları İzmir’de denize döken dedelerimizle, ecdadımızla var olmuştur. Bu ülke, Çanakkale’de Conkbayırı'nda dünya devletlerinin hepsinin saldırısı karşısında oluk oluk akan dedelerimizin kanlarıyla var olmuştur. Bu ülke, İnebolu’dan Kastamonu’ya kağnılarla mermi taşırken soğuk kış şartlarında donarak hayatını kaybeden şehit Şerife Bacılarımız sayesinde var olmuştur. Biz, böyle bir ülkeyiz. Bu yüzden sizlerde, böyle bir ülkenin kimler tarafından yönetileceğini iyi inceleyip, vicdanınızda iyi muhasebesini yapmanız lazım. İletişim çağında saklı, gizli kapılar ardından hiçbir şey kalmadı. Ancak bunları bilmenize rağmen bunlar için bir değerlendirme yapmazsak, o toprağın altında Çanakkale’de şehit olan, İzmir’de Yunanlıları denize döken şehitlerimiz yarın bizden huzuru mahşerde davacı olur. Birde bize bu toprakları, bu vatanı emanet eden bu milletin, yarın da bizden sonrakilere emanet edecek olan torunlarımız da davacı olacaktır. Bizler, bu amaçla siyaset yapıyoruz. İşte onun için diyorum ki bu seçim ikinci Kurtuluş Savaşı'dır. Bu seçim kader seçimi, bu seçim rejim seçimidir." 

VEDAT YUNUS İKİZOĞLU (İHA)