Hanönü'de dolandırıcılık

Kendisini jandarma personeli olarak tanıtan kişi, Hanönü Akçasu köyünde ikamet eden şahsın altınlarını alarak dolandırdı.

  • 1955
Hanönü'de dolandırıcılık

Kastamonu'nun Hanönü ilçesine bağlı Akçasu köyünde ikamet eden A.Ö.'nün evine gelen ve kendisini jandarma personeli olarak tanıtan kimliği belirsiz bir kişi, babasına ait nüfus cüzdanını bulduklarını ve nüfus cüzdanının hırsızlık olayında kullanıldığını belirtip, evde bulunan altınların hırsızlık olayında çalınan altınlar olup olmadığının tespit edilmesi gerektiğini söyleyerek, 1 adet altın set (kolye, bileklik, küpe, tektaş yüzük ve küpe), 6 adet bilezik, 1 adet bileklik, 1 adet çeyrek altın, 1 adet yarım altın ve 6 bin TL parasını aldı.

Mağdur şahıs dolandırıldığını anlayarak durumu jandarmaya bildirmesi üzerine, JASAT (Jandarma Dedektifleri) tarafından yapılan titiz çalışmalar sonucu şüpheli şahıs, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile yapılan ortak çalışmalar sonucu Düzce ilinde yakalandı.

Olayın diğer şüphelilerine ait araç ve ikametlerinde yapılan aramada dolandırıcılık olayına konu malzemeler ele geçirilerek mağdur A.Ö.'ye teslim edildi.

Dolandırıcılık olayına karışan E.S., E.P. ve T.Y.F.A. isimli şüpheli şahıslar Düzce İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınarak adli makamlara sevk edildi.

Yapılan açıklamada, "Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile kamu düzeninin devamlılığının sağlanmasına yönelik faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir." denildi.