'Hanönü'ne ziraat odası kurulmalıdır'

CHP Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Hanönü'ne ziraat odası kurulması talebini Meclis gündemine taşıdı.

  • 2509
'Hanönü'ne ziraat odası kurulmalıdır'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Parti Meclisi Üyesi, Karadeniz Masası Koordinatörü ve Kastamonu Milletvekili Hasan Baltacı, Hanönü’nün ziraat ddası talebini Meclis gündemine taşıdı.

Sarımsak, çeltik ve kenevir ekiminde önemli bir potansiyele sahip olan Hanönü’deki çiftçilerin Ziraat Odası’nın sorumluluğundaki her türlü işlem için 30 kilometre mesafedeki Taşköprü’ye gitmek zorunda kaldığını belirten Milletvekili Baltacı, Hanönü’ne ziraat odası kurulması gerektiğini söyledi.

Milletvekili Hasan Baltacı Meclis’te yaptığı konuşmada, "Kızılırmak'ın en büyük kolu olan Gökırmak havzasında yer alan, sarımsak ve çeltik başta olmak üzere kenevir ekiminde bir üs olan Hanönü ilçemizde maalesef ziraat odası yoktur. Gübreye, ilaca para yetiştirememesine rağmen üretmek isteyen Hanönülü çiftçilerimiz, odanın sorumluluğundaki her türlü işlem için, mazotun 30 liraya yükseldiği bu dönemde 30 kilometre uzaklıktaki Taşköprü ilçemize gidip gelmek zorunda kalmaktadır. Birçok çiftçimiz oda hizmetlerinden mahrum kalmaktadır. İmza toplamalarına, ilgili mercilere başvurmalarına rağmen sonuç alamayan Hanönülü hemşehrilerimizin bu mağduriyetinin bir an önce sona erdirilmesi gerekmektedir. Hanönü ilçemize ziraat odası kurulmalıdır.” dedi.