Hanönülü öğrenci Sılanur'un kaleminden Çanakkale!

Hanönülü öğrenci Sude Sılanur Korkmaz Çanakkale'yi anlattı.

  • 920
Hanönülü öğrenci Sılanur'un kaleminden Çanakkale!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Korkmaz’ın kaleminden Çanakkale:

“Geçmişten günümüze gelene kadar Türk Milletinin birçok savaşta yer aldığını görürüz. Bunun asıl nedeni elbette ki Türklerin ruhunda yatan bağımsızlık Türklerin makûs talihini değiştiren Çanakkale Zaferi bu savaşların en başında yer alır.

Kelimeler yetmez Çanakkale'yi anlatmaya...

Çoluğun çocuğun yaşlının gencin alnından akan terdir Çanakkale. Yiğit kahramanlarımız evini ailesini çocuklarını bırakıp şanlı bayrağı istiklali, istikbali için savaşmıştır.

İnsan gücünün en keskin görüldüğü, kalplerin birlikte attığı yerdir Çanakkale. Milletimiz halkın yoktan var ettiği askerlerimizin cephede yarı aç yarı tok savaştığı bu cephede tek yürek olmayı Türklerin bu tutumu birçok devlet adamı tarafından kaleme alınmıştır;

İngiliz generali:

‘Türk askeri korku bilmez, dünyada yenilgi adına kavram tanımaz. Türkler Asya'nın centilmenleridir. Onlar kahramanca savaşırlar’ derken haksız mıdır? Onlar bir karış toprak uğruna şehit olurlar. Geriye kalansa onları çok seven anaları çocukları bir de uğruna kan döktükleri eşsiz vatanlarıdır.

Çocuğunun şehit haberini alan anaların gözlerinden akan tek damla yaştır Çanakkale.

Bu buhranlı savaş yıllarında birçok ana çocuğunun şehit haberini aldı. Üzüldü. Üç ama hepsi biliyordu ki onlar zaten en şerefli en yüksek mertebeye ulaşmışlardı.

Beytarla Köyüne peş peşe gelen şehit haberleri üzerine Gülsüm ana adeta yıkılıyordu ama belli etmiyordu. Onlara ‘Susun artık yeter! Ağlamayın onların ruhlarını incitmeyin! Ben şehit anası sizde şehit karısı ve çocukları oldunuz. Allah bizi bunla şereflendirdi’ sözleriyle şehit anasının yüceliğini yeterince ifade etmiştir.

Türk anası çocuğunu cesurca cepheye göndermeseydi bu vatan kurtulabilir mıydı?

Gözlerdeki yaşların dindiği Anadolu'nun üzerinde yeni bir güneşin doğduğu gündür Çanakkale. Bu denli bir savaşta alışılmışın üstünde topyekûn bir direnişe ilk defa tanık olunmuştu. Tarih yeniden yazılıyordu.

Milletimiz elindeki azıcık ekmeği bile vermiş, Türk askeriyle tenasüt içinde savaşmışlardır. Askerimizin vatanımız için şehadet şerbetini içmiştir.

Büyük önderimizin şu sözleri askerimizin yüceliğini anlatmaya yetiyor:

‘Çanakkale Zaferi Türk askerinin ruh kudretini gösteren şayanı hayret ve tebrik bir misaldir. Emin olmalısınız ki Çanakkale muharebelerini kazandıran bu yüksek ruhtur.’

Bu ruh ki düşmanı püskürtüp yepyeni bir meşale yakandır.

Bu ruh ki milletimizi esaret zincirinin pençesinden kurtarandır.

Bu ruh ki vatanımızın her karış toprağını şehitlerimizin kanıyla sulayandır.

Bizim böylesine büyük destanlar yazan kahramanlarımız olduğu sürece unutulmamalıdır ki ÇANAKKALE GEÇİLEMEDİ, GEÇİLEMEYECEKTİR.

Şehitlerimizin ruhları şad olsun.”